Wednesday 2 May 2007

UPP Till KAMP......

1:a maj var en fantastiskt rolig dag.
Vid lunchtid stoppade jag in mina barn i bilen och skjutsade den yngsta dottern till hennes farmor som lovat att vara barnvakt under tiden som resten av familjen var inne i Linköping för att demonstrera mot orättvisor och borgarpack. Farmorn tyckte det skulle bli trevligt att vara barnvakt då hon oftast bara umgås med sina övergödda katter.
Min dotter av modellen snart 5 år och jag bestämde att vi skulle parkera bilen vid folkets park och sen gå ner till centrum där demonstrationståget skulle utgå från.
När vi parkerat så gick vi till närmast möjliga ställe som serverade kebab, det visade sig dock att innehavaren av detta ställe inte gillade att folk kom och åt på hans ställe då han var mycket ovänlig, jag bad vänligt om ett glas till barnets dricka då höll han på att bryta ihop när jag sen också bad att få äta kebaben på tallrik så trodde jag att han skulle svimma av ilska.
Så om någon som läser detta råkar känna killen som jobbade 1:a maj i grillkiosken vid parkeringen vid folkets park i Linköping kan ni då be killen om ursäkt från mig för att jag störde honom i hans lugna stund på jobbet.
På vägen ner till centrum så satt dottern på mina axlar och sjöng ett litet potpurri av diverse Astrid Lindgren-sånger för dom som vi råkade möta, dom flesta såg glada ut för detta, jag passade på att hålla ut en liten medhavd peningburk så dom kunde lägga i ett bidrag, men så bra sjöng tydligen inte dottern.
Innan vi gick till stora torget där vårat tåg skulle utgå från så tog vi en tur till trädgårdsföreningen där min sambo och hennes jätteröda och skäggiga vänner från vänsterpartiet hade sitt 1:a majfirande. Lars Ohly var där och talade, jag hann inte se hela talet men han är ju faktiskt en fantastiskt bra talare som jag gärna skulle vilja ha i vårat parti.
En glass och ett toa-besök senare kom vi till Stora Torget där cirka 900 andra rättrogna också befann sig, finns det något härligare att umgås med andra människor som liksom jag tror att ett socialistiskt samhälle där alla får en chans att leva ett drägligt liv är ett bättre samhälle än det samhälle som borgarna nu försöker skapa där bara dom som har mycket pengar och dyra villor ska ha det bra.
Med dottern på axlarna och till toner av internationalen från 2 orkestrar gick sedan tåget till folkets park, nästan framme vid parken hade jag inget blod kvar i armarna så då fick dottern hoppa ner och gå själv trots en del protester.
I folkets park var det tal, dansuppvisningar, clowner och fiskedamm mm. så hela familjen hade något att göra. På kvällen var jag och sambon och tittade på Eldkvarn.
Det är faktisk kul att demonstrera 1:a maj prova själv nästa år.


Topp 3 1:a maj skyltar:
1. "klass mot klass skall kampen stå"
2. "Släng en borg i närmsta papperskorg"
3. "Ja till kollektivavtal nej till Maud"

No comments:

Besökare

Totalt antal besökare:
Antal besökare den här månaden:
Antal besökare den här veckan:

Räknaren startade den 27 april 2008