Thursday 8 March 2007

Lite matte

Okej jag erkänner jag är ganska dålig i matte (gick ut gymnasiet med en 1:a i detta ämne) men pajasgänget som idag sitter i regeringställning verkar ha missat mattelektionerna helt.
Man vill nu sälja ut ett antal statliga bolag.
För försäljningen får man ca 250 miljarder, en bra affär kan tyckas men då ska man komma ihåg att sälja kan man bara göra en gång och när dom pengarna är slut så vad gör man då.
Men sen har man tänkt sig att använda dessa pengar att betala av på statsskulden denna avbetalning väntas stärka statskassan med 5,25 miljarder per år, det låter ju kanon tänker någon kanske men då har man inte tänkt på att dessa bolag bara iår har gett en intäkt till statskassan på 16,6 miljarder kronor alltså ca 11 miljarder mer än om vi hade betalt av på statskulden tidigare.
Det kan bli ganska mycket välfärd för dom pengarna men det skiter ju borgarna i, välfärd är ju enligt alliansen bara till för dom som kan köpa sig detta själva.
I dessa företagsvänliga tider kanske man skulle ta och starta ett konsultföretag och hjälpa tex herr Odell (kd) att räkna, han verkar behöva all hjälp han kan få.

1 comment:

starsailor said...

Tror jag har kommit på den bakomliggande orsaken till den bristande vården i Sverige.. om dem vägrar låta oss vanliga döda komma till vårdcentralen så kanske dem eliminerar oss en efter en så att det tillslut bara är den starka (läs äckligt rika) som finns kvar..då har dem ju fått sin perfekta värld!

Besökare

Totalt antal besökare:
Antal besökare den här månaden:
Antal besökare den här veckan:

Räknaren startade den 27 april 2008