Tuesday 4 September 2007

Saxat urJosefin Brinks blogg...

Jag kunde inte skriva detta bättre själv.... så jag saxade läs och begrunda......

Total ideologisk genomklappning

Hittade det här fullkomliga haveriet från LUF:s före detta vice ordförande på Ali Esbatis blogg. Hur är det möjligt? Känner landets alla funktionshindrade till att ledande ungliberaler anser att kravet på tillgänglighet till offentliga lokaler är att betrakta som "vidrigt"? Det gör i alla fall mig mycket, mycket rädd.

Ytterligare skräck bjuder moderaterna i Farsta stadselsnämnd på. De blev, liksom alla övriga partier i nämnden, inbjudna att delta i en fredlig manifestation mot högerextremt våld och rasism med anledning av attacken mot en antirasistisk konsert i just Farsta nyligen.

Farstamoderaterna svarade att de definitivt inte vill delta i en sådan manifestation, eftersom de anser att Ung Vänster och de maskerade nazister som gav sig på tonåringar med flaskor och påkar är samma skrot och korn. Är detta moderaternas officiella uppfattning? Att en demokratisk ungdomsorganisation som tar avstånd från våldsanvändande och som bekämpar rasism och främlingsfientlighet med flygbladskampanjer, affischer och konserter är att likställa med våldsamma och uttalat antidemokratiska rasister? I så fall har vi mycket mer omfattande problem i den svenska demokratin än vad jag någonsin fruktat.

Till såväl indignerade Luf:ares som moderaters förtret blev såväl marschen för tillgänglighet som den antirasistiska manifestationen i Farsta breda och välbesökta manifestationer för solidaritet, människovärde och demokrati.

P.S Om någon missat det: Det är redan olagligt att attackera människor med våld. Och det kommer mycket snart (om inte den borgerliga regeringen får för sig att lyssna på Luf) att klassas som diskriminering att inte tillgängliggöra offentliga lokaler.

No comments:

Besökare

Totalt antal besökare:
Antal besökare den här månaden:
Antal besökare den här veckan:

Räknaren startade den 27 april 2008