Saturday 6 February 2010

Agneta....

Hittade en folkpartist som kom upp som annons på facebok kunde ju inte låta bli att gå in och glo så här står det i hennes presentationsruta: Agneta Berliner, riksdagsledamot för Folkpartiet Liberalerna i Västmanland.
"Så länge en enda unge far illa.
Så länge människor diskrimineras.
Så länge småföretagare missgynnas.
Så länge behöver vi Agneta i politiken."
Ja det låter ju ganska fint men Folkpartisten glömmer glömmer bort att dom med sin politik faktiskt diskriminerar sjuka och arbetslösa. Jag hävdar med bestämdhet att den klappjakt på dessa faktiskt inte är bättre än den som vissa andra partier ägnar sig åt fast då är det människor med annan hudfärg man ger sig på. Just det så kallade jobbskatteavdraget är en sådan sak som faktiskt är diskriminerande, de med jobb får skatta bort mindre procentmässigt än de svagaste i samhället alltså de som råkat drabbats av sjukdom eller arbetslöshet.
Sen var det det där med ungar som far illa.....ja fler ungar än nu kommer att fara illa om er skolpolitik får råda fullt ut, det kommer att bli en sortering av barn när betyg ska delas ut redan från 1:a klass som ni vill att det ska vara, och denna sortering kommer att bli en grogrund för mobbing och klassindelning. Så nej vi behöver inte denna Agneta i politiken förresten så behöver vi inga borgare alls i politiken.

6 comments:

Luka said...

Det finns politiker och sen finns det POLITIKER. Agneta tillhör den senare katerogin, d.v.s. som är de ärliga i sitt engagemang och inte håller på med en massa mumbojumbo bara för att fiska röster. Jag tycker att det är beklagligt att du väljer att kommentera en "annons" på Facebook, när du istället enkelt skulle kunna ta reda på vilka motioner hon har arbetat för att få antagna i det dagliga politiska arbetet, vilka projekt hon är delaktig i och med vilket otrolig empati hon är engagerad i barn som far illa. Vad gäller påhoppet för hennes delaktighet i utförsäkringarna som skett kan jag bara konstatera att det var ett brett politiskt beslut och att jag, personligen, som en av de utförsäkrade, har fått mycket kompetent och god vägledning i min rehabilitering tillbaka till arbetslivet. Det är sorligt att se detta personangrepp utan grund. Jag hoppas att du sätter dig in i situationen ytterligare och skriver en ursäkt.
Trevlig kväll,
Luka

Unknown said...

Tragiskt att du som inte ens kan namnge dig går till angrepp mot en person på detta viset. Hade du läst tidningarna i Västmanland, länet som Agneta representerar i riksdagsdagen hade du förstått att Agnetas engagemang är äkta och genuint. Hade du läst alla debattartiklarna eller motionerna hade du troligen inte skrivit detta. Du kunde så sent som i november se på tv hur Agneta med sitt brinnande engagemang fick in i FP handlingsprogram att Barnkonventionen ska bli Svenska lag. Vilken förbättring detta kommer bli för våra barn är du välkommen att lyssna på den 15 mars i Västerås. Då kan du ansikte mot ansikte ställa dina frågor och få lite mer kunskap om det du faktiskt skiver om.
Hjärtligt välkommen,

Ida Lindh
Vän och imponerad av Agnetas engagemang och ork

kiala said...

Det bästa politiska engagemanget är det som drivs av övertygelse. Agneta Berliner har det engagemanget. Hon tror på förmågan att förändra till det bättre. Något som du också skulle ha förstått, om du hade brytt dej om att ta reda på lite mer om henne och hennes engagemang. Läs gärna någon av hennes många motioner.

På Agnetas Berliners riksdagshemsida (http://www.folkpartiet.se/FPTemplates/PersonalPage____33214.aspx)
kan du och alla andra läsa mer om hennes politiska engagemang och de frågor som ligger henne varmt om hjärtat.
Hon skriver bland annat:
”Min övertygelse är att det går att påverka. Både i stort och i smått. Och att politiken finns till för att vissa saker blir bättre om vi gör dem tillsammans.
Jag hoppas att jag aldrig förlorar intresset att lyssna på andra. Och att jag har förmågan att ta till mig andras åsikter utan en massa förutfattade meningar.”

Här har du något att lära dej.
Att ta till dej andras åsikter utan förutfattade meningar.

Det har hänt mycket sedan förra valet.
Fler har jobb nu.
Fler har fått en chans till en personlig nytändning och nystart på arbetsmarknaden efter långa sjukskrivningar och lång arbetslöshet.
Fler ser och förstår att vi måste ha en skola som ger alla barn lika förutsättningar för skolgång oavsett bostadsort.

Kanske är det dags för dej att lyfta ur de röda rökridåerna och komma in i matchen? Vi lever i en föränderlig tid och en föränderlig värld. Ge Sverige och svenskarna chansen. Kryssa Agneta Berliner i höstens riksdagsval.

Marias funderingar said...

Bäste RÖDE Roy..

Jag finner det rätt konstigt att du kan uttala dig så konsekvent om en människa som du absolut inte känner eller vet något om. Du dömer henne utefter vad du läser dig till i en presentation på en facebook-sida.
Du påstår på grund av det att Agneta INTE skulle behövas i politiken, vad bygger du det på?

Allt arbete som hon lagt ner på att tex. barnahus ska införas m.m
OM du vill ta reda på vad det är så.. har du länkar här:

http://www.soclaw.lu.se/forskning/barnahus

http://www.lio.se/templates/Page.aspx?id=22666

Kan jag läsa mig till rätt på din länk så bor du just i Linköping och då.. har dina barn eller barnen runt dig i din hemkommun haft mer nytta av arbetet Agneta gjort hittills än vad barn runt mig eftersom vi inte har ett barnahus här OM något fruktansvärt skulle hända.
Detta ÄR och kommer alltid förbi det bästa för barnet som utsatts.
Men det kanske inte du tycker. men kom igen i sakfrågor.. där kan vi diskutera…
Men det är väl det som är symtomatiskt för RÖD - politik att gömma sig bakom pseudonym-bloggar och bete sig skamligt?
För krasst, är det verkligen anonyma bloggare som hugger personer i ryggen och som inte törs stå för det som vi behöver i politiken eller människor som Agneta som står upp för de allra minsta?

Unknown said...

Ja hon verkar ju helt fantastisk den här Agneta och det är ju tur att hon inte tycker som resten av alla Folkpartister här i Sverige.
För det är väl så ni menar allihop?
Förresten vilket land har Kiala levt i sedan förra valet?

Fredrik said...

Som att man inte får kritisera folk om tycker att de har fel och faktiskt kan bevisa det.

Folkpartiet är ju oftast de som skriker högst mot alla kritik riktad mot Israel. Det Isreal gör med Palestinska barn gör att Agneta inte har det minsta i politiken att göra eftersom att hon försvarar ett folkmord.

Offentliga personen, så som politiker måste kunna granskas. Personnummer till granskaren gör inte kritiken bättre eller sämre.

Jag tycker att alla som försvarat Agnet borde skämmas.

Besökare

Totalt antal besökare:
Antal besökare den här månaden:
Antal besökare den här veckan:

Räknaren startade den 27 april 2008