Monday 4 August 2008

Sagan om en tripp till huvudstaden

Det var en gång en separationsfamilj som hade bestämt sig för att åka till den kungliga huvudstaden för att titta lite på olika konstiga saker och varelser som bara finns i dom stora städerna, dom skulle också gå på ett stort nöjesfält som fanns i staden.
Familjen bestod av fadern Roy with the mighty biceps, modern Winga den vackra och döttrarna Alfen den babbliga och Lejon den busiga.
Då familjen var väldigt fattig så bestämde man sig för att utnyttja ett erbjudande familjen fått av en affärskedja där folk som tror på kopretiva ideèr handlar.
Erbjudandet gällde 2 nätter på ett hotell lite utanför centrum av staden för en hyfsat billig penning.
Familjen packade in sig i sin röda lilla bil och åkte, i huvudstaden fick fadern inte helt oväntat köra väldigt försiktigt då gatorna var fulla av kapitalister i jättestora bilar med privatchafförer som gjorde allt för att köra på arbetarklassbilar.
Familjen kom iallafall fram välbehållna till hotellet men då sa receptionisten att hon inte kunde hitta någon bokning men att hon nog kunde fixa en lite skrubb där familjen kunde få plats, då blev familjen hungrig och åkte till ett ställe för att äta, just när familjen satt och åt så ringde hotellet det visade sig att dom hade åkt till fel hotell. Inte helt oväntat att detta skulle hända oss tänkte familjen och åkte till det andra hotellet, där dom blev väl emotagna av en trevlig kvinna.
Kvinnan visade familjen till sitt bokade dubbelrum som i själva verket visade sig vara hotellets bastu men den glada familjen gillar ju att basta och ska nästa år ställa upp i familjeklassen vid bastu-VM i Finland. Så det hela blev liksom som ett träningsläger inför detta.
Första dagen var familjen och besökte en byggnad med olika exotiska fiskar, som någon med för mycket pengar låtit uppföra.
Nästa dag hade familjen tänkt att gå på det stora nöjesfältet som fanns i staden, för att komma dit så skulle man åka båt en liten bit.
På båten som var ganska full med folk hörde fadern som har en väldigt god hörsel hur 2 moderatkvinnor stod och diskuterade att man verkligen borde sälja ut fler av landets statligt ägda företag detta gjorde att fadern blev så illamående att han svimmade där mitt ute till havs på väg till nöjesfältet, som tur var så fanns det inte bara elaka kapitalistkvinnor utan även vanliga människor som snabbt skyndade till och gav familjefadern vatten och viskade bra ord i örat på honom såsom förstatliga, mer beskattning av kapital och mer pengar till den offentliga sektorn så fadern vaknade snart igen, men fick då 40 gradig feber.
Familjen fick då till sin stora glädje åka till en vårdcentral och vänta hela dagen istället för att gå på nöjesfält.
När familjen så småningom kom tillbaka till hotellet och berättade vad som hänt för receptionisten så berättade hon att hon ägde hotellet och tyckte synd om familjen och ville därför bjuda den fattiga familjen på en natt till. Familjen blev jätteglada och tackade ja. Nästa dag gick familjen på det stora nöjesfältet och alla var nöjda och glada.
Dagen efter åkte familjen hem och levde lyckliga i alla sina dagar.

Snipp snapp snut så var sagan slut.

2 comments:

Rebecka said...

Väldigt bra återberättat av dig kära pappa Roy! Spännande historia det där :-)

BarbaPappan said...

Fantastisk sagostund men lite förvånande att ni hamnade fel när ni var i lilla Stockholmski... Tur oxå att det fanns även vettiga människor på båten som kunde få fart på dig igen !

Besökare

Totalt antal besökare:
Antal besökare den här månaden:
Antal besökare den här veckan:

Räknaren startade den 27 april 2008