Tuesday 25 December 2007

Julafton....

Jag vaknade 06:00 då min avkomma av modellen 5 år och svinjuluppspelt kom inrusandes i sovrummet och talade om att tomten minsann hade varit här i förortsgettot under natten och lagt klappar under våran skapligt dyra gran som familjen tvingat bloggägaren att inhandla för sina surt förvärvade slantar några dagar tidigare, och att det nu minsann var dax att öppna dessa.
Jag och sambon svarade i kör -hurra och hoppade ur den varma sköna sängen slog en volt på vägen upp och kastade oss över klapparna. Not! jag mutade ungen med lite godis samt att ungen fick öppna en julklapp som tomten lagt i en av strumporna som den något förvirrade gamla mannen iår igen tappat så dom blev hängandes på kylskåpet. Klappen innehöll passande nog en tecknad film som när den uppenbarats under papperet omedelbart åkte in i DVD-spelaren.
Frid och fröjd tänkte jag och kröp ner i sängen igen. Somnade om, den lilla ängeln kom in igen i rummet vid 07:30 haket hon hoppade på sin faders bröstkorg och sade att nu var vi minsann tvugna att öppna presenterna som låg under granen.
Jag lyckades dock förhindra processen ytterliggare en stund då jag tyckte att sambon kunde få sova en stund till då hon varit uppe på natten och mekat med en skrikande 1-åring.
Klockan 08:40 rusade 5-åringen in och väckte sin ömma moder med att babbla om ingenting såsom bara en lycklig och uppspelt liten unge kan göra.
Klapparna öppnades, dessa innehöll blandannat playmobil till pappans stora förtjusning som ivrigt började leka med dessa, ja det var inte till mig men en av dom stora fördelarna med att ha barn är att man äntligen kan få leka och barnet gillar det oftast dessutom.
Vid lunchtid åkte vi hem till svärmor och svärfar, där åt vi julbord tills vi var så mätta att vi svävade mellan liv och död. Vid 15:30 tiden knackade det på dörren och gissa vem som kom:
just det Hjalmar Branting i egen hög person med skägg och allt, för dagen klädd i röda kläder samt en röd luva. -Hjalmar jag trodde du var död sa jag. -Det är jag inte men jag är mest inne nu för tiden vem fan vill vara ute bland folk nu när ni har valt den här pajasregeringen.
Det visade sig att Hjalmar bara ville lämna några julklappar till oss sen gick han, det visade sig nämligen att han hade fler hem att besöka blandannat så skulle han hem till familjen Olofsson och ge Mauds man ett presentkort på den öronamputation som han så hett önskat länge så han äntligen skulle slippa en del irriterande ljud som han var utsatt för i hemmet på helgerna.
Vid ca 17:00 var det så dax att ge sig iväg till dom djupa skogarna där min moder tillika mina barns farmor bor i en koja tillsammans med sina katter vid namn Gadgett, Spracket och Wilma,
dessa fotbollsrunda katter varursprungligen mina och sambons jag har döpt 2 och sambon 1 gissa vilken sambon döpt (rätt svar finns längre ner på sidan).
Hemma hos modern träffades även min lillasyster samt storasyster med man och livliga barn som är 3 till antalet. I dom djupa skogarna åts det ännu mer julmat samt öppnades ännu mer julklappar.
Somnade senare mätt och belåten på soffan hemma.







Rätt svar på dagens fråga: Jag har döpt dom 2 förstnämnda, sambon den 3dje.


Sambons vän (den tokiga lärarstuderande) undrade var min sambo egentligen var när jag letade efter henne på lucia, troligtvis var det så att min sambo utnyttjade en superkraft som många vänsterpartister besitter nämligen att göra sig osynliga.

No comments:

Besökare

Totalt antal besökare:
Antal besökare den här månaden:
Antal besökare den här veckan:

Räknaren startade den 27 april 2008