Tuesday 20 November 2007

Livs ordförande om fuskande moderater

Saxat från Livs Hemsida....


Alliansens "moralpolitik"
- Nu visar alliansregeringen att man står för en människosyn som innebär att vanligt folk ska leva efter en moral och högavlönade makthavare en annan moral. På annat sätt kan man inte tolka den brist på kritik från regeringskollegorna mot det utbredda skattefusket bland moderaternas toppar, säger Livs ordförande Hans-Olof Nilsson.

- Nu försöker man också genom sina proffstyckare som Susanna Popova och andra i den egna pressapparaten måla upp en bild av att det inte är så farligt och att alla svenskar fuskar med svart arbete och att det är "skattetryckets" fel.

- Men så är det ju inte. Alla undersökningar visar att svenskarna är ett hederligt folk som vill betala skatt för att ha ett väl utbyggt välfärdssamhälle. Vi tycker inte att det är ok att de som redan har mest ska kunna komma undan med skattefusk, svarta löner eller andra kriminella handlingar.

- Personligen känner jag inte igen den bild av ett allmänt utbrett fusk som man målar upp, säger Nilsson. Tvärtom är det så att de flesta förstår att de många som tar emot svarta löner och ersättningar gör detta för att man känner sig tvingade och att det är beställaren, dvs kunden som kan ändra på det genom att betala vitt.

- Det känns också särskilt cyniskt eftersom man offentligt gett sken av att man står för en högre moral än exempelvis socialdemokraterna och gått till storms mot det utbredda fusk som man påstår finns i a-kassesystemet. Ett fusk som i stort sett är en myt vilket alla offentliga undersökningar visat, fortsätter Nilsson.

- Vi kräver att Fredrik Reinfeldt tar sitt ansvar och inte försöker tiga ihjäl de här skandalerna. Entlediga de som medvetet fuskat, det går inte att ha något förtroende för människor som uppenbart begått kriminella handlingar och som sedan inte behöver ta ansvar för dem, avslutar Nilsson.

Jag kunde inte ha sagt det bättre själv:)

No comments:

Besökare

Totalt antal besökare:
Antal besökare den här månaden:
Antal besökare den här veckan:

Räknaren startade den 27 april 2008