Tuesday 4 March 2008

Oönskad post

Trots att vi har ett klistermärke på vår ytterdörr där vi avböjer reklam och annat dravel i postlådan så ramlade det idag ner reklam från dom "nya" moderaterna i brevlådan.
Speciellt nya är dom fortfarande inte det är samma gamla politik som dom alltid har fört dom som tjänar mest ska ha ännu mer.
I denna folder som innehöll mycket dravel om hur dom påverkar lokalt i frågor om att göra cykelvägar och dylikt mer tillgängliga som om dom var ensamma om att vilja detta (s driver också bland annat dessa frågor, det finns väl ingen som är emot)
Foldern berättade också om det fantastiska jobbavdraget som främst riktade sig till de som hade små och medelstora inkomster, jo tack men man glömmer också att nämna dom som har det allra sämst i samhället nämligen arbetslösa, sjukskrivna och pensionärer dom får fan inte ta del av något skatteavdrag även detta skatteavdrag är ju också givetvis uppbyggt så att dom som tjänar mest får också mest av kakan. Man glömmer också att nämna att man sett till så fackavgiften gått upp genom att höja egenavgiften till A-kassan kraftigt detta för att på sikt försvaga fackföreningsrörelsen och där med driva på lönerna nedåt. Här följer en faktaruta från aftonbladet om jobbavdraget:

Fakta / Jobbavdraget:

Jobbavdraget ger skattesänkning. Se i tabellenhur stor skattesänkningen blir vid din inkomst. Tjänar du under 31 800 per år så betalar du ingen skatt.

Nedanstående beräkningar är baserade på en kommunalskattesats på 31,6 procent

ci Tjänar du 8 300/månad - får du 432 kronor mer.

ci Tjänar du 16 700/månad - får du 626 kronor mer.

ci Tjänar du 25 000/månad - får du 890 kronor mer.

ci Tjänar du 33 300/månad - får du 935 kronor mer.

ci Tjänar du 41 600/månad - får du 935 kronor mer.

ci Är du över 65 år, räkna med dubbelt jobbavdrag!

Annika Creutzer (-)

1 comment:

Anonymous said...

Tack för stödet! Du skriver himla underhållande själv. Lättläst å roligt! Å till din stora förtjusning skrev jag ett nytt rafflande inlägg i min blogg idag! hehe!

Besökare

Totalt antal besökare:
Antal besökare den här månaden:
Antal besökare den här veckan:

Räknaren startade den 27 april 2008