Tuesday 15 February 2011

En kvinna med samma intressen som jag

Den lite större modellen av mina döttrar hade ikväll tjatat sig till att se ett av de många byggprogram som TV-kanalerna sänder. Jag gjorde entrè i rummet just när programledaren frågar kvinnan vars hem denna kväll ska omstylas: Jaha och vad är dina intressen då? Kvinnan svarar då kläder, mode och heminredning. Fan tänkte jag en kvinna i min smak just dessa 3 saker är jag också intresserad av. Kläder som värmer och är praktiska för det ändamål man ska göra är jag absolut intresserad av och det skulle bli rätt så kallt om man gick omkring naken jämt så det försöker jag undvika särskillt om jag ska till affären eller på något möte så försöker jag ha kläder på mig, det skulle inte bara bli kallt utan också så skulle jag känna ett visst obehag av att gå naken på offentlig plats. Heminredning är jag också intresserad men jag köper inga tidningar eller böcker i ämnet utan inreder efter eget huvud alla gillar nog inte min smak i detta ämne fast det skiter ju jag i huvudsaken är ju att jag trivs. I min heminredning är ju tex lövenflaggor, (och halsdukar) porträtt på Palme, GNR-speglar och en knippe hyllor av Billy modell så man får plats med sina böcker givna inslag.
Mode är också ett intresse som jag har fast mest som humorinslag i min vardag, är det inte komiskt att så fort någon helt meningslös modebloggare kommer på att alla ska rosa skinnstringkallingar på huvudet så vips så bär mängder av människor detta på sina invändigt tomma skallar. Det är humor tycker iallafall jag. Sen ibland sätter man ju skrattet i halsen som i fallet med de där mössorna med en extremt löjlig tofs på, den löjliga tofsen visade sig komma från blårävsfarmar i Finland där djuren behandlades som skit.
Men visst hade kvinnan på TV och jag samtliga intressen gemensamt.....

Monday 14 February 2011

Alla jublar faktiskt inte

Under dagen har jag åkt lite tåg, närmare bestämt Stockholm tur och retur. På returresan av denna lilla tripp var jag lite uttråkad och bestämde mig för att försöka få tag på en dagstidning helst då en kvällstidning eftersom jag ville ha något meningslöst att läsa. Den enda kvällstidning som fanns bland utbudet av tidningar av de som var gratis, var den kassaste nämligen expressen.
Jag behöver väl egentligen inte nämna att ledaren i denna tidning och jag aldrig har samma verklighetsbild av saker och ting och att övriga tidningen mest bestod av skvaller som kvällstidningar mest gör nuförtiden men det är tydligen det som enligt kvällstidningarna har något nyhetsvärde nu för tiden.
Nej den verkliga behållningen med att läsa ovan nämnda tidningar är sportbilagan tycker jag, det är ju faktiskt så att där är enda stället i kvällspressen där man ägnar sig åt lite djupare repotage och analyser. Men om man slår upp dagen sportexpressen så står de"Här är tv-bomben som får hela svenska folket att jubla: TV4 blåser SVT och viasat och köper rättigheterna till hockey-VM från nästa år till 2017." Jag jublar inte kan jag säga, TV4 borde förbjudas att köpa några rättigheter alls till några sportevenemang, TV4 är enligt mig den sämsta kanalen av alla på att göra sport förutom det faktum att man är den kanal som brukar lyckas trycka in mest reklam av alla i sina sändningar, så har man dessutom alltid Peter Jihde i alla sina program och han brukar lycka förvandla det mesta han gör till något slags skämtprogram, TV4 brukar också lyckas värva de sämsta kommentatorerna (konstigt att de inte har värvat Härenstam än men det kommer kanske) och kassa experter. Alla VM, OS och annan sport av riksintresse borde sändas av SVT där är man seriösast och räcker inte SVTs pengar till rättigheter så borde staten skjuta till mer detta är enligt mig en riksangelägenhet.

Saturday 12 February 2011

Ett brev från syrran

Jag håller på att gå igenom lite gamla saker som blivit liggande i lådor sen den dag jag flyttade hemifrån vilket är lite drygt 15 år sen. Just nu är jag på avdelningen gamla skrivböcker från grundskolan, kan konstatera de mest är fullklottrade med diverse tabeller och skytteligor från olika typer av spel mest bordshockey, tv-spel, bordsfotboll (heter det så när det är en fotbollsvariant av bordshockey?) men längst bak i en gammal sådan skrivbok så hittade jag ett litet brev från min storasyster som löd enligt följande: Hej älskade lillebror. Lyssnade på en av dina nya skivor. Ha`t förjävligt pusseli puss /big sister.
Hur ska man tolka detta? Jag tyckte det var ett ganska meninglöst men ändå roligt litet brev, precis som denna blogg meningslös men ändå lite rolig. Det är ganska roligt att riva i gamla lådor och framför allt att spara lite gammal skit så man har något att riva i sen.

Besökare

Totalt antal besökare:
Antal besökare den här månaden:
Antal besökare den här veckan:

Räknaren startade den 27 april 2008