Wednesday 25 February 2009

Tjurigt på apoteket

Idag hände bland annat följande i mitt härliga och glamorösa liv: jag har alltid gillat personalen på förortens apotek, alltid vänliga och trevliga även mot stamkunder som jag, för har man barn som är sjuka med jämna mellanrum samt köper tonvis med medicin till sig själv och dessutom ibland blir ivägskickad av den tidigare på denna sida omskrivna vackra vänsterpartisten som är svårt beroende av snokspray så är man ju lite stammis på denna lilla butik.
Nåväl idag hände följande jag kom in med min dotter av den lite större och lite mer babblande modellen.
Helt plötsligt började barnet att liksom dansa fram i affären för att sen ställa sig och hoppa med benen i kors i det läget är man ganska säker på att diagnosen för detta beteende är akut kissnödighet. Barnet säger då: - Pappa jag måste kissa -Åh fan svarar jag.
Jag frågar vänligt personalen om hon möjligtvis kan få låna toan då läget känns lite akut (inga extrakläder med och en bit att gå hem) -Nej svarar personalen vi lånar tyvärr inte ut vår toa.
-Ja det är lite akut försöker jag.
Men damen bakom kassan som annars brukar vara jättetrevlig är stenhård och skittjurig.
Ungen fick stå med benen i kors tills jag betalat färdigt sen rusade vi över till den hyfsat närliggande tobaksaffären där fick vi låna toan.
Skulle vara spännande att veta vad damen på apoteket tänkte,
Kanske tänkte hon: Det där är en typisk sån som lärt upp sin unge att spela kissnödig så hon får låna toan och sen på vägen tillbaka så har hon säkert lärt sig att norpa åt sig typ ett närliggande paket huvudvärktabbletter som sen hon och pappan går hem och drogar ner sig med.
Jag förstår att apoteket inte vill ha något spring på sin toa men ser man hellre en unge kissa på sig än frångå principer?

Ja det var väl allt jag orkar berätta idag.

Och till sist ett litet citat från Mark Twain:
Kläderna gör mannen. Nakna människor har litet eller inget inflytande på samhället.

Tuesday 24 February 2009

Äntligen

Idag har det då tillkännagivits att en ur Sveriges största socialbidragstagarfamilj ska förlova sig.
Förlåt kungahuset lever ju inte på socialbidrag, dom lever ju på apanage, för det kan ju inte heta samma när blåblodiga lever på skattebetalarnas pengar som när vanligt folk behöver detta stöd under en tid i livet, fast här snackar vi ju inte om att leva på skattebetarnas pengar under en begränsad tid här snackar vi livstid, därav kanske skillnad i namnet på bidraget, sen får man väl förmoda att detta bidrag inte hämtas på närmsta socialkontor....
Borgarna brukar ju säga arbete istället för bidrag detta måste ju då betyda att dom vill avveckla kungahuset eller? Nej apanage räknas nog inte i deras ögon som bidrag......
Grattis säger jag, jag räknar med att en inbjudan till bröllopet kommer på posten inom den närmsta tiden.
-Va är jag inte bjuden? Det är ju jag och alla andra skattebetalare i detta land som får pröjsa för detta kommande spektakel.

Wednesday 18 February 2009

Lite blandat

Jag var på bio idag med min evigt pratande dotter av modellen lekisbarn.
Det blev en riktig höjdarkväll med popcorn, cola, kebab och en tecknad superhund vid namn Bolt om jag minns namnet rätt.
Jag kom på mig själv med att tycka filmen var riktigt bra så råkar du ha vägen förbi en närliggande biograf så kolla gärna den filmen.

Min dotter ser mycket fram emot att få ha träslöjd när hon börjar skolan för då ska nämligen bygga byrålådor om hon ska bygga en byrå till lådorna är mer osäkert.

För några veckor sen så gjorde jag debut som kursledare för en facklig-politisk 2 dagarskurs.
Tyckte själv att det gick ganska bra, vi byggde en egen stad (på papperet) där det hela gick ut vad i vårat samhälle vi skulle ha gemensamt finansierat eller om man kunde tänka sig att finansiera själva, i stora drag ville dom flesta ha mer än vad vi idag räknar som gemsamt finansierat på skattsedeln. Så det kändes bra, väldigt kul med trevliga och engagerade deltagare.
Så vill jag också passa på att rikta ett tack till den nyvalda ordföranden i Tvära S-föreningen Frallan för hjälpen under dessa dagar.

Jag tycker att staten borde köpa loss Saab och göra om företaget till ett bilföretag som verkligen satsar på att utveckla och bygga riktiga miljöbilar det vore verkligen en chans att klara jobben och dessutom lägga sig i framkant i kampen mot miljöhotet. Men dessa visioner är väl ingen risk att man hittar hos sittande regering.

Förövrigt noteras att regeringen fortfarande tror att skattesänkningar är det rätta motmedlet mot allt som händer i landet, jag ger mig fan på att om vi skuller få reda på att solen skulle slockna imorgon så skulle Borg föreslå att om vi sänkte skatten lite till idag så skulle detta förhindras...

Bättre att se efterlyst på TV än att se en efterlyst med TV

Fick sparken igår

Igår fick jag sparken alltså inte en sådan spark som man kan åka på på vintern utan sparken på jobbet. Nja nu är det inte så dramatiskt som det låter jag är alltså inte arbetslös (bara meningslös)
Saken är den att på livsmedelsföretaget där jag jobbar så finns det 2 avdelningar kvar där inget är nytt sen 1953 (nu ljög jag lite inplastningsmaskinerna är nog från tidigt 90-tal men i övrigt) dvs man handpackar dessa varor som kommer mot en i en för mig fantastiskt hög hastighet.
Häromdagen vid körning på min avdelning så hade vi 1 person över som då skulle lånas ut till 1 av dessa ovan nämnda avdelningar. Eftersom det då var min tur att vara överbliven så knallade jag iväg till denna linje men när jag kom dit så visade det sig att det endast fanns 2 personer som var vana vid denna typ av packning och jag hinner helt enkelt inte med så en chef dök upp och gav mig sparken tillbaka till min avdelning igen och vi fick skicka upp en annan som var lite bättre på packning....och tur var det, annars hade dom 2 vana packarna fått sitta på samma plats hela tiden med ryggbrock som följd, men det känns ju lite tråkigt när man inte klarar av alla jobb som man borde klara av. En annan lite retlig grej med det hela är att om man går förbi dessa avdelningar så kan man ibland se dom fantastiska kvinnorna som jobbar där ibland packa med ena handen och prata i mobiltelefon med den andra och jag hinner inte ens med hur mycket jag än kämpar. En gång hade jag lite flyt och faktiskt hann med, då dök det upp en tomte och började snacka om hur dåliga Biltemas dubbade cykeldäck var och kan du gissa vad som hände då?
Jo flytet försvann och allt gick åt helvete.

Bättre en spark på jobbet än ett sommarjobb på sparken.

Sunday 15 February 2009

Melodifestivalfrälst

Nu har jag äntligen fått tillbaka min dator i funktionibellt skick, så nu hoppas jag kunna skriva här lite oftare....
Jag har ju liksom aldrig varigt någon fantast av melodifestivalen men av någon outgrundlig anledning (kan bero på mitt förhållande med en viss vacker vänsterpartist som räknar melodifestivalen som årets TV-höjdpunkt) alltid tittat på skiten och mest sutit och gnällt över hur dåligt det varit. Men nu är det slut på gnället för iår är det hur underhållande som helst, vadan denna omsvängning? jo detta på grund av programledaren Petra Mede hon är ju skitrolig hela tiden jag gillar när hon bara pladdrar ibland lite utanför manus.
Förövrigt så var gårdagens artister också bra, gött att Heat gick vidare, mer rock åt folket säger jag, Markoolio var ju också kul.....Ser fram emot nästa lördag...

Sunday 8 February 2009

En liten historia

Kanske gammal men ändå rolig.....

Efter en konferens om mikrokirurgi i New York satt de ledande kirurgerna i
en bar och drack.
När de så småningom började bli lite onyktra så kom dom in på deras största triumfer vid operationsbordet.Den första, en australiensisk kirurg, berättade:-Vi fick in en kille som hade klämt sig en tryckpress. Allt som var kvarvar lillfingret. Vårt lag av kirurger
lyckades konstruera en ny hand,byggde en ny arm och en ny kropp, så att
när han till slut gick till arbetet blev han så effektiv att han gjorde 5 personer arbetslösa.-Det är väl ingenting, sa en amerikansk kirurg.-Vi hade en arbetare som fastnade i en kärnreaktor. Allt som blev kvar var håret. Vi konstruerade en ny skalle, en ny kropp och nya organ och
skickade honom tillbaka till arbetslivet. Han blev så effektiv att han gjorde 50 personer arbetslösa.Den svenske kirurgen som hade suttit tyst och lyssnat harklade sig och tog till orda:
-En dag när jag var ute och gick kände jag lukten av en fis. Jag tog fisen till sjukhuset i en
skräppåse, släppte den på bordet och började jobba.
-Först slog vi in fisen i ett rövhål, byggde nya skinkor, satte fast en ny kropp på den ena
änden och ben på den andra änden. Till slut blev det en man som vi döpte till Fredrik Reinfeldt och han har tamejfan snart gjort ett helt land arbetslöst...

Besökare

Totalt antal besökare:
Antal besökare den här månaden:
Antal besökare den här veckan:

Räknaren startade den 27 april 2008