Wednesday 28 January 2009

Några visdomsord.....

Jag tänkte att några visdomsord från den goda Cournelius skulle passa bra idag:

Du kanske är en rikeman som samlar i en penningpung fast den förut är stinn och tung du gnider och går an. Din kassakista är din gud men så en afton får du bud... Och alla dina slantar små, vad hjälper de dig då ?
Du kan ingenting ta med dig dit du går, nej du kan ingenting ta med dig dit du går. Du förvärvar ej för penningar ett enda litet år och du kan ingenting ta med dig dit du går.

Tuesday 27 January 2009

Här igen

Nu är jag tillbaka, jag var på muggen ett tag som den stora profeten Svullo skulle ha sagt, frid över honom.
Jobbar natt denna vecka så jag tänkte jag skulle plita ihop ett litet inlägg här det var ju en liten stund sen....
Jo jag noterade att jag fick en kommentar från en moderat som kallade sig Max, kommentaren gick ut på som vanligt när det gäller moderater att alla tjänade på skattesänkningar för då ökar köpkraften hos folk och alla skulle tjäna på detta.
Detta är dock inte helt sant eftersom om man sänker skatten så måste man ta pengarna någonstans ifrån och då blir den generella välfärden lidande, alltså drabbar skattesänkningar de som behöver vård, skola och omsorg mest det vill säga dom fattiga.
Pajasregeringen har ju också som bekant även sänkt ersättningarna för sjukskrivna och arbetslösa på vilket sätt ökar det köpkraften hos dessa grupper?
Man har dessutom infört ett fruktansvärt orättvist skattesystem där man väljer att bestraffa pensionärer, föräldralediga, sjuka och arbetslösa med högre skatt än övriga i samhället är detta verkligen rättvist mot dom som varit med och byggt upp landet till vad det är idag? (eller snarare var innan borgarna fick makten)

Besökare

Totalt antal besökare:
Antal besökare den här månaden:
Antal besökare den här veckan:

Räknaren startade den 27 april 2008