Tuesday 23 September 2008

Island del 4

Lördagen började med att jag vaknade av att Barba-ägg stod mitt i rummet och stretchade, han hade precis varit och ätit frukost och var nu mätt som en häst, själv hade jag drabbats av en mystisk sjukdom som gjorde att jag hade en fruktansvärd huvudvärk.
Barba-ägg sa att det nu var dax att byta vandarhem då det vi bodde på var fullt från och med eftermiddagen. Första natten på det nya hemmet skulle vi dela rum ihop med ett gäng andra, jag fann direkt en säng där jag kunde vila ut en stund efter förra nattens utforskning av Reykaviks vattenhål. När jag och min Barbavän vaknade ur våran dvala gick vi ner en sväng på stan och gluttade på Islands prideparad som gick av stapeln denna dag, hela staden kryllade av olika former av härliga HBT-personer och Islänningarna hade gått man ur huse för att beskåda det hela väldigt kul måste jag säga.
Efter att på kvällskvisten tryckt en fantastiskt god pizza så var det dax att gå ut och svinga några bägare, men då helt plötsligt ville min resekamrat inte följa med ut, enligt hans egen utsago så berodde detta på att han hellre ville stanna hemma och läsa historiatidningar eller var det det ständiga pipandet i telefonen som drog?
Väl ute så var jag först på något inneställe som sög hästpung, drack upp den beställda ölen så fort jag kunde och bestämde mig för att gå till samma rockklubb som vi varit på dagen innan.
Detta ställe var på lördagnatten om möjligt ännu mer välbesökt. Detta berodde på att det denna kväll arrangerades det en liten rock festival med 5 olika rockband som öste som fan. Bäst var ett tjejband som jag inte kommer ihåg namnet på men dom spelade ganska hård punk och dessutom var dom väldigt trevliga att titta på....
Natten avslutade 05:30 haket med en fruktansvärt kletig hamburgare samt en pizzaslice.

Det var allt för denna gång ha det kul traktorhjul.

Sunday 7 September 2008

Island del 3

Första hela dagen på kobben mitt i norra Atlanten bestämde vi för att spendera i Blå lagunen.
Blå lagunen för dom av mina eventuella läsare som inte varit på Island så är blå lagunen en badanläggning som värms upp av varma källor, vattnet håller en temperatur på mellan 35 och 42 grader, alltså är risken för att man ska frysa ihjäl i vattnet ganska minimal.
Där låg vi så och plaskade hela dagen, med avbrott för vätskeintag och en del bastu.
När vi skrynkliga som russin kom hem till vandrarhemmet så gjorde vi oss ännu vackrare än vi redan var och vandrade ut på samhället, trots att klockan var runt 23 haket en fredagkväll när vi gick ut så var det ganska tomt på dom flesta vattenhålen i Rejkavik men visa av erfarenhet sen vi var på Island förra gången så lät vi oss inte nedslås. Vi hittade såsmåningom den rockbar som vi blivit tipsade om dagen innan av en vacker isländska som vi pratat med.
Även på rockbaren var det väldigt lite folk men precis som sist så haglade det in folk vid 01:30 tiden och vid 2 var det så mycket folk att vi trodde väggarna skulle spräckas men det gjorde dom inte, vi köpte också varsin finfin hatt som vi gick omkring med hela natten. Vid 06:30 tiden gick jag hemmåt då hade redan min lilla äggformade vän gått hem och då var det fortfarande kö in på krogarna. Det är skillnad mot hemma där sista krogen stänger 03:00, här stängde dom enligt ryktet vid 8 haket. Men trött som en älg efter älgjakten stöp jag iallafall i säng.
För övrigt så måste jag berätta: alla vet ju hur smidigt det är när man är på någon typ av badanläggning och vill handla tex 1 glass och sedan fortsätta bada, först ska man hämta plånboken i skåpet handla och sen gå tillbaka och låsa in skiten igen, det behövde man inte på Blå lagunen, där fick man nämligen på sig ett armband med någon form av datachip i detta armband höll man sen bara fram framför kassörskan så scanna hon detta sen betalade man när man skulle hem för det man handlat smidigt och bra...detta armband fungerade också som skåpsnyckel.

Det var allt för denna gång gott folk, fortsättning följer på denna enormt spännande berättelse.
Ha det bäst, sjöhäst.

Besökare

Totalt antal besökare:
Antal besökare den här månaden:
Antal besökare den här veckan:

Räknaren startade den 27 april 2008