Wednesday 23 July 2008

Monas tal i Almedalen

Mona Sahlin lovade i sitt dal i Almedalen att SAP aldrig i någon församling skulle samarbeta med Sverigedemokraterna ett mycket bra löfte tycket jag, dom är nämligen inte bara främlingsfientliga dom är också direkt arbetstagarfientliga på deras hemsida står nämligen att läsa att man gärna ser MBL(Medbestämmandelagen, den lag som gör det möjligt för arbetarna att faktiskt påverka), FML (Förtroendemannalagen, den lag som gör det möjligt för fackligt förtroendevalda att arbeta för sina medlemmars bästa på betald arbetstid) och LAS (Lagen om anställningsskydd, den enda lag som faktiskt skyddar arbetarna från och bli kickade hur som helst) avvecklade vilket vore en katastrof för arbetarna samt en tidresa 150 år tillbaka i tiden till en tid då arbetarna fick svältlöner och arbetsmiljöarbete inte fanns. Jag önskar att Mona hade lovar detsamma angående KD och Moderaterna, dessa står nämligen igentligen lika långt bort från oss som SD och tycker i princip samma sak fast dom inte säger det rakt ut. Moderaterna har i alla tider varit emot alla arbetarrörelsens ideèr och är det fortfarande fast man säger det inte för då skulle man nämligen inte kunna vinna några fler val och det är av samma anledning man inte gör allt på en gång, vänta bara om dessa partier vinner nästa val också, då kan vi nog snart se slaktning av facket, avveckling av arbetsrätten (ovan nämnda lagar) och en lönespiral neråt för dom vanliga arbetarna mm.
KD är ju bara ett för tragiskt parti, jag fattar inte hur man kan kalla sig gudstroende och rösta på detta parti, om jag nu tror på gud så tror jag på en rättvis gud, en gud som ger alla oavsett kön samma chans i livet, KDs samhälle ser inte ut så där ska nämligen kvinnan vara hemma vid spisen och föda barn.
Mona Sahlins tal var förövrigt utmärkt, detta finns att beskåda i sin helhet på www.youtube.com.

Tuesday 22 July 2008

Tack du glada motionär..

Vaknade idag och kände mig som en påse hundskit (inte för jag vet hur en sådan känner sig men iallafall) tänkte, jag ger f*n i att gå upp idag jag ligger kvar i sängen resten av dagen.
Men sen tänkte jag att jag drar upp till det lokala motionspåret och släpar min blekfeta lekamen ett varv på femman så kanske jag mår bättre, ja rätt beslut när jag med plågade steg var på väg mot spåret så mötte jag en lycklig människa som jag aldrig sett förrut som lyfte på huvudet när vi möttes, log med hela ansiktet och sa hej, jag hälsade artigt tillbaks och som på en 5-öring (för eventuella yngre läsare kan berättas att ja vi har haft den valören på våra mynt) så vände plötsligt mitt humör, jag vet ärligt talat inte vad som hände motionären som jag mötte måste ha haft någon slags positiv energi som hon smittade av sig med. Jag lyckades iallafall släpa mig runt femman trots att jag höll på att dö på kuppen så kom jag fram på en efter mina mått mätt hygglig tid.
Blev efter löpningen dock på dåligt humör igen då jag ringde min fd sambo som erhållit ett brev från en jävla idiot i min släkt som samhället borde spärrat in för länge sen (kan denna person vara vänlig och lämna mig och övriga i min närhet ifred vi vill inte ha med dig och göra).
Dagen fortsatte dock bra då jag, barnen samt mitt ex var och hälsade på våra vänner M&M+deras barn mycket trevligt, synd bara att dom bor på fel sida av staden så det blir inte så ofta vi träffas.
Efter att ha lämpat av ex+ barn så åkte jag in själv och gluttade på bio, kändes lite konstigt att gå på bio själv men vad ska man göra som singel när alla kompisar är upptagna med parmiddagar och dylikt. Så dagens filmtips får bli Hancock-väldigt trevlig film jag ger den 4 smörpaket av 5 möjliga.

Ha det glatt jättekatt

Monday 21 July 2008

Ensam...

Och det suger just nu

Saturday 19 July 2008

Planeringskvällen...

Jag och min vän kvarna ska åka på en liten semestertripp vecka 32, nämligen till Island i 5 dagar och innan dess ett stopp i den kungliga huvudstaden i 2 dagar där vi blandannat ska gå på allsång på skansen (kanske igentligen inte rikigt min grej men det blir kanske roligt vem vet).
Iallafall så var jag hemma hos honom igår för att planera lite men som av en händelse så hade han varit på bolaget på dagen och köpt oss var sin back med flaskor innehållande dryck bestående av malt, humle, jäst och vatten och helt oväntat så blev det inte så mycket planerat av utan mest dricka samt lösning av världsproblemen.
Vi passade också på att bada i hans vedeldade badtunna, hade nog varit ganska romantiskt om man hade badat med en vacker kvinna istället för en manlig gammal dragspelare men kul var det.
Vaknade imorse på kvarnas soffa av att det satt en liten tomte inuti mitt hode och bankade på skallbenet. Så småningom vaknade även husägaren och bjöd på en härlig gourmè frukost, så nu sitter jag här lite tjockare än förrut.



Och nu dagens filmtips: The wedding crashers - hyfsat rolig film

Thursday 17 July 2008

Återfödelsen

Det har runnit en hel del vatten under broarna på sista tiden. Jag titulerar mig numera singel.
Jo det är sant jag och världens vackraste vänsterpatist är nu förtiden separerade och jag bor i en egen 3:a. Hur gör man då när man bor själv? Jag har ju liksom inte gjort det på 9 år. Eller ja själv ska jag ju bara bo varranan vecka, när jag inte bor själv så bor alltså mina 2 busiga barn här.
Varför det tog slut tänker jag inte gå in på här, men jag kan konstatera att jag älskar henne fortfarande och saknar henne varje minut jag inte träffar henne, men sånt är väl livet antar jag, kanske kan det bli hon och jag någon gång igen om ett antal år....
Nu är jag som sagt som en nyfödd på en del områden som tex. hur gör man om man mot förmodan skulle hitta någon att gå på date med, inte en aning, mitt ex träffade jag aprak på en fest en gång i dom mörka skogarna. Om man mot förmodan skulle hamna i en naken situation med en obekant kvinnlig person hur gör man då? Jag har ju liksom bara varit naken med den vackra vänsterpartisten dom senaste åren. Hur ska man inreda hemmet så det ser skapligt ut och dessutom är praktiskt? Inredning var ju liksom exets avdelning... Detta är en del av dom frågorna som jag har + några 100 till.
När jag sutit här ensam och patetisk i 10 år får jag väl sätta ut en kontaktannons jag tänkte den skulle se ut så här...

Tjock liten reumatisk flintskallig man med lättare psykisk sjukdom och TV-spelstumme söker kvinna mellan 30-100 år för trevligt umgänge, mina intressen är att äta fett och socker, prata politik, gå in i fallfärdiga byggnader, hänga framför datorn, hetsäta popcorn samt joddling.

intresserad? Se och hör har adressen

Thursday 3 July 2008

Tänker på dig (fast på engelska)

Ja det är konstigt att gamla Guns texter just nu passar in i mitt liv....(förra inlägget var från låten "don`t damn me" ifall någon fortfarande mot förmodan orkar läsa på denna blogg och inte visste detta)

Say baby you been lookin' real good
You know that I remember when we met
It抯 funny how I never felt so good
It's a feelin' that I know
I know I'll never forget
Ooh it was the best time I can remember
Ooh and the love we shared - is lovin' that'll
last forever

There wasn't much in this heart of mine
There was a little left and babe you found it
It's funny how I never felt so high
It's a feelin' that I know
I know I'll never forget
Ooh it was the best time I can remember
Ooh and the love we shared - is lovin' that'll
last forever

I think about you
Honey all the time my heart says yes
I think about you
Deep inside I love you best
I think about you
You know you're the one I want
I think about you
Darlin' you're the only one
I think about you

I think about you
You know that I do
I think about you
All with love - only you
I think about you
Ooh, it抯 true
I think about you
Ooh, yes I do

Somethin' changed in this heart of mine
An' you know that I'm so glad that ya showed me
Honey now you抮e my best friend
I wanna stay together till the very end
Ooh it was the best time I can remember
Ooh and the love we shared - is lovin' that'll
last forever

I think about you
Honey all the time my heart says yes
I think about you
Deep inside I love you best
I think about you
You know you're the one I want
I think about you
Darlin' you're the only one
I think about you

sometimes

Sometimes I wanna kill
Sometimes I wanna die
Sometimes I wanna destroy
Sometimes I wanna cry
Sometimes I could get even
Sometimes I could give up
Sometimes I could give
Sometimes I never give a fuck

Tuesday 1 July 2008

Borgarsvinen fortsätter hoppa på dom som redan ligger

Idag börjar dom nya reglerna för sjukförsäkringen att gälla, dessa innebär bland annat att om man fortfarande inte kan jobba på den 180:e efter man blivit sjuk så kan man bli arbetslös dessutom så är man fortfarande sjuk efter 450 dagar så får man inga pengar från försäkringskassan, detta innebär att man då får klara sig bäst fan man vill.
Så kära vänner försök nu i framtiden att undvika att utsätta dig för trafikolyckor, comaliggande, cancer, reumatism, förlamning, svår epilepsi och ett antal andra tråkiga sjukdomar.
Man bör också helst undvika arbetet då risken att drabbas av arbetsplatsolyckor nu är större än någonsin, då borgarpackregeringen sett till att minska arbetsmiljöverkets möjligheter att se till så att arbetsgivarna sköter sig i arbetsmiljöfrågor.

Det är lustigt att man nuförtiden längtar efter att bli äldre, jag längtar nämligen efter att bli 35 för om jag är 35 så innebär detta att det är år 2010 och det innebär att vi äntligen kan rösta bort det där packet som styr vårat land idag.

Besökare

Totalt antal besökare:
Antal besökare den här månaden:
Antal besökare den här veckan:

Räknaren startade den 27 april 2008