Tuesday 25 December 2007

Julafton....

Jag vaknade 06:00 då min avkomma av modellen 5 år och svinjuluppspelt kom inrusandes i sovrummet och talade om att tomten minsann hade varit här i förortsgettot under natten och lagt klappar under våran skapligt dyra gran som familjen tvingat bloggägaren att inhandla för sina surt förvärvade slantar några dagar tidigare, och att det nu minsann var dax att öppna dessa.
Jag och sambon svarade i kör -hurra och hoppade ur den varma sköna sängen slog en volt på vägen upp och kastade oss över klapparna. Not! jag mutade ungen med lite godis samt att ungen fick öppna en julklapp som tomten lagt i en av strumporna som den något förvirrade gamla mannen iår igen tappat så dom blev hängandes på kylskåpet. Klappen innehöll passande nog en tecknad film som när den uppenbarats under papperet omedelbart åkte in i DVD-spelaren.
Frid och fröjd tänkte jag och kröp ner i sängen igen. Somnade om, den lilla ängeln kom in igen i rummet vid 07:30 haket hon hoppade på sin faders bröstkorg och sade att nu var vi minsann tvugna att öppna presenterna som låg under granen.
Jag lyckades dock förhindra processen ytterliggare en stund då jag tyckte att sambon kunde få sova en stund till då hon varit uppe på natten och mekat med en skrikande 1-åring.
Klockan 08:40 rusade 5-åringen in och väckte sin ömma moder med att babbla om ingenting såsom bara en lycklig och uppspelt liten unge kan göra.
Klapparna öppnades, dessa innehöll blandannat playmobil till pappans stora förtjusning som ivrigt började leka med dessa, ja det var inte till mig men en av dom stora fördelarna med att ha barn är att man äntligen kan få leka och barnet gillar det oftast dessutom.
Vid lunchtid åkte vi hem till svärmor och svärfar, där åt vi julbord tills vi var så mätta att vi svävade mellan liv och död. Vid 15:30 tiden knackade det på dörren och gissa vem som kom:
just det Hjalmar Branting i egen hög person med skägg och allt, för dagen klädd i röda kläder samt en röd luva. -Hjalmar jag trodde du var död sa jag. -Det är jag inte men jag är mest inne nu för tiden vem fan vill vara ute bland folk nu när ni har valt den här pajasregeringen.
Det visade sig att Hjalmar bara ville lämna några julklappar till oss sen gick han, det visade sig nämligen att han hade fler hem att besöka blandannat så skulle han hem till familjen Olofsson och ge Mauds man ett presentkort på den öronamputation som han så hett önskat länge så han äntligen skulle slippa en del irriterande ljud som han var utsatt för i hemmet på helgerna.
Vid ca 17:00 var det så dax att ge sig iväg till dom djupa skogarna där min moder tillika mina barns farmor bor i en koja tillsammans med sina katter vid namn Gadgett, Spracket och Wilma,
dessa fotbollsrunda katter varursprungligen mina och sambons jag har döpt 2 och sambon 1 gissa vilken sambon döpt (rätt svar finns längre ner på sidan).
Hemma hos modern träffades även min lillasyster samt storasyster med man och livliga barn som är 3 till antalet. I dom djupa skogarna åts det ännu mer julmat samt öppnades ännu mer julklappar.
Somnade senare mätt och belåten på soffan hemma.







Rätt svar på dagens fråga: Jag har döpt dom 2 förstnämnda, sambon den 3dje.


Sambons vän (den tokiga lärarstuderande) undrade var min sambo egentligen var när jag letade efter henne på lucia, troligtvis var det så att min sambo utnyttjade en superkraft som många vänsterpartister besitter nämligen att göra sig osynliga.

Sunday 23 December 2007

Tomten har fått nya direktiv

Jag är ledsen att behöva skriva detta men regeringen har idag bestämt att tomten endast får bära blåa kläder. Detta meddelar Maud Olofsson är ett led av avsocialiseringen av detta land.
Det är även så att endast människor med en taxerad inkomst på över 800000 kronor kommer att ha rätt att få några julklappar, övriga under denna inkomst kommer att bli utan.
Om du råkar vara arbetslös, föräldraledig eller sjukskriven blir du inte bara utan du får dessutom lämna en julklapp till tomten samt vara beredd att flytta med tomten till Nordpolen där du ska få jobba som tomtenisse till nästa jul. Om du råkar vara kvinna så är vanligt förekommande arbetsuppgifter städning, diskning samt barnpassning är du man så kan du tex torka tomten i röven efter toabesök, klippa tomteskägget, eller klå tomtens ren Rudolf på nosen så han fortsätter ha kvar sin röda mule. Lönen som tomten måste betala dig kommer han sen givetvis dra av på skatten som hushållsnära tjänster.

Thursday 13 December 2007

Lucia

Luciadagen firades först på arbetet med att vi blev bjudna på lussebullar och pepparkakor, dagen till ära fick vi även ta på oss vita kläder samt lustiga vita mössor fast det har ju vi på jobbet på oss varje dag då våra chefer uppenbarligen gillar luciakläder.
Efter arbetet var det meningen att jag skulle sammanstråla med min familj på dagis där barnen skulle sjunga en stump för oss. Stressad och svettig som en älg under älgjakten småsprang jag in på dagis där jag möttes av en hel armè av små lucior, tomtar, pepparkaksgubbar samt en och en annan stjärngosse, men någon sambo eller några barn som såg ut som mina såg jag inte, jag tänkte dom har nog inte kommit än så jag väntade en stund, fortfarande ingen sambo, jag kubbade hem för att se om det hänt något (tex. barn som blivit galna eller liknande). Efter en kort och rask march hem så upptäckte jag att där fanns det ingen jag gick då tillbaka till dagis och stod där själv bland alla andra föräldrar betraktad som den ensamma byfånen som går till dagis själv för att glo på Luciafirande. Till slut kom iallafall familjen ungefär 35 sekunder innan luciatåget skulle avgå.
Barnen var jätteduktiga och söta när dom sjöng i en sorts väldigt avancerad kanon där ingen började sjunga samtidigt.
Efteråt så fikade vi och det var rätt så gott.
Här nedan följer texten till en av sångerna som barnen sjöng:

En gammal borgare här bor i staden,
han tjänar pengar mest hela dagen
han tjänar stora, han tjänar små
han tjänar massor på att dom som styr är blå
och på hans företag, har man inga avtal och inget OB
och ingen vilsal
och är du tyst kan du jobb få
men är du facklig så får du gå.


Det var allt för denna gång.

Wednesday 12 December 2007

Månadens listor...

Dåså dax för månadens listor....innelistan=bra, utelistan=kass

1: Sambon - Skulle du bo ihop med världens vackraste vänsterpartist så skulle du förstå varför hon för det mesta är 1:a på min lista.

2: Lars Winnerbäck - Fantastisk bra artist sista skivan är grym.

3: Cornelis Vreeswijk - Jag vet att han är död men han är fortfarande lika bra och aktuell.

4: Mona Sahlin - Sket i den svintråkiga nobellmiddagen och gick på rockkonsert istället.

5: TePe & LiBe - Lyckades muta in sig på denna lista genom att bjuda bloggägaren+familj på middag för ett tag sen.

6: Boris - Ordförande i Livsklubben på ett större livsmedelsföretag i denna kommun, en väldigt duktig och påläst herre.

7: SVT - Mer längdskidåkning åt folket sådant måste primeras.

8: Mor - Ställer alltid upp som barnvakt vid behov.

9: Svärmor - Samma som ovan.



Utelistan:
1: Regeringen - Sparkar på dom som redan ligger dvs. sjukskrivna arbetslösa, stjäl svenska folkets egendom genom att sälja ut statliga bolag ja listan till varför regeringen suger kan göras hur lång som helst.

2: Peter Jidhe - Kan man sjunka lägre än att vara programledare för idol? Det skulle väl möjligtvis vara att ingå i den borgliga regeringen då.

3: Lennart Ekdahl - Programmen skulle bli lite intressantare om gästerna någon gång fick prata till punkt.

4: Chris Härenstam - Sveriges sämsta kommentator, Bo Hansson kom tillbaka allt är glömt och förlåtet.

Monday 10 December 2007

Jämnställdhet, Nobelldagen, Idol och Lasse

Idag på eftermiddagen har jag deltagit i en jämnställställdhetskonferens som mitt företag anordnade.
Deltagare förutom några fackliga företrädare var diverse "viktiga" personer från olika företag mestadels chefer och andra borgliga sympatisörer.
F.D. jämo var en av föreläsarna på denna konferens och mitt i föreläsningen så bröt en kvinna av modellen väldigt borglig in och sa att hon hade hört en dragning av Anders Borg där han konstaterade att om kvinnor jobbade mer så skulle det höja BNP med ett antal procent så han tyckte det var väldigt viktigt att kvinnor jobbade mer. När kvinnan sade detta ropade ett flertal av de övriga åhörarna halleluja, nya moderaterna har verkligen fattat galoppen med ett jämnställt samhälle, jag kunde vid detta tillfälle inte låta bli att prata ganska högt, ja moderaterna har verkligen fatta dethär med jämnställdhet som sitter i den regering som beslutat att införa vårnadsbidraget som ger människor som stannar hemma hela 3000 kronor och som till 90 % kommer att nyttjas av kvinnor.
Skönt att vi har en regering som tänker på jämnställdhet.

Nobelldagen idag zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Marie vann idol zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz


Lars Winnerbäck spelade i sporthallen i Linköping i fredag var du inte där så missade du en fruktansvärt bra konsert. Jag föreslår härmed Lasse till att bli våran nästa landshövding.

Besökare

Totalt antal besökare:
Antal besökare den här månaden:
Antal besökare den här veckan:

Räknaren startade den 27 april 2008