Wednesday 29 August 2007

TIMBRO

Jag satt häromdagen och halvglodde på något slags nyhetsprogram.
Vad innebär nu halvglodde då? Jo det är när man försöker se lite på TV samtidigt som den äldsta dottern har dansuppvisning, den yngsta dottern skriker och sambon försöker övertala mig att byta parti allt detta i samma rum och därav kommer jag inte ihåg vilket nyhetsprogram jag halvglodde på. Jag lyckades i sorlet i vardagsrummet iallafall snappa upp att LO någonstans i norrland gått ihop med diverse myndigheter för att sätta stopp för oseriösa företag som inte har kollektivavtal och använder sig av svart arbetskraft. Detta var till och med Svenskt näringsliv positiva till, vilket visar på att alla i denna organisation iallafall inte är helt hjärnlösa.
Men fram trädde då en företrädare för den idiotiska tankesmedjan Timbro och protesterade mot detta alldeles utmärkta initiativ.
Efter detta repotage kan man dra slutsatsen att Timbro inte är för konkurrens mellan företagen på lika villkor samt att man tycker att det är helt ok att använda sig av svart arbetskraft.



Dagens boktips: Röde Orm
Dagens boktips 2: Ingvar Carlsson- Erlanders siste pojke

Tuesday 21 August 2007

Ett litet erkännande....

Idag på jobbet berättade en kvinnlig arbetskamrat att hon funderade på att låna en husbil för att bo i några dagar. Detta berodde nu inte på att han var elak mot henne på något sätt utan att han höll på att renovera hemma och det var jobbigt med det eviga snickrandet.
Jag har tänkt lite på detta och undrar nu hur det kommer sig att alla killar utom ägaren till denna blogg kan sådant.
Jag har flera kompisar som jag inte hade en aning om att dom hade sådana kunskaper, men helt plötsligt så är dom igång och bygger verandor, trappor, byter golv, tapetserar och allt möjligt annat.
Mina egna kunskaper inom dessa områden sträcker sig till att skruva ihop IKEA-möbler och detta sker med hjälp av sambon. Jag vet fan inte hur en golvslipningsmaskin ser ut ens, en gång såg jag en cirkelsåg på vykort, men hur man använder denna tingest på ett bra sätt övergår det lilla förstånd som jag har kvar i min lilla hjärna
Men allt detta kompenserar jag med att jag kan så mycket om bilar och motorcyklar....Not jag fattar inget om detta heller, jag har flera kompisar som kör motorcykel, dom snackar om olika modeller som tex nya Honda 1690 med megastralfjädrar, eller Yamaha hayabuza XXL för mig låter det ungefär som några slags nya tampongmärken men jag nickar och låtsas fatta vad dom babblar om.
Men nu åter till ämnet vart fan lär man sig om dessa saker, min teori är att många lär sig detta i ungdomen, under den tiden som jag ägnade åt att glo på brudar och pilla mig i naveln så låg en del under någon gammal volvo någonstans och bytte kamaxel eller vad det nu är man brukar göra ibland. Jag tror också att en del kanske var med sin pappa lite och snickrade och mekade, detta var dock min pappa inte särskillt intresserad av, han var hellre i sin källare och drack brännvin.
Ja nu är det inte så att jag lider så hårt av detta, jag är ganska nöjd med att skuva ihop en Billy-hylla då och då och den dag jag behöver renovera något då får jag väl ringa efter hjälp så det lär väl lösa sig eftersom nästa alla kan sådant.

Friday 17 August 2007

Tillbaka till verkligheten

Då var det dax att återvända till vekligheten igen.
Sista semesterdagen var nämligen igår och den spenderades i gamla Linköping med familjen.
Fenomen magasinet var huvudmålet för utflykten men även den gamla affären, Cloettaboden och ett besök på Ragnar Dahlbergs cafè hanns med.
Under besöket på fenomenmagasinet blev man inte helt oväntat påmind om att fysik och andra ämnen som förklarar hur saker och ting fungerar inte var mina starka ämnen i skolan.
Ärligt talat så brydde jag mig inte så mycket om varför saker och ting var som dom var.
Men iallafall så kommer som vanligt barnet innuti mig fram på sådana ställen och trots att jag lovat sambon att jag skulle ta hand om våran yngsta dotter därinne och sambon skulle leka med den stora så blev det så att jag och den stora dottern sprang omkring på stället som 2 lyckliga älgar och sambon satt i en soffa med den lilla.

För den kändiskåta kan jag berätta att Ragnar Dahlberg själv kom och med en bister min öppnade fönstret vid vårat bord på Hans eget cafè, stort va???


Och nu några ord om våran pajasregering.
Inte helt oväntat så sågas regeringens förslag om finansieringen av slopandet av fastighetsskatten av bland annat Boverket, Skatteverket, Hyresgästföreningen och SCB.
Förslaget gynnar som vanligt dom rikaste i samhället alltså dom som bor i dyra privatbostäder i storstadsområdena.
Men den nuvarande regeringen har ju aldrig lyssnat på någon förrut så varför skulle man göra detta nu? Man bör också ha i åtanke att i regeringen sitter ju som bekant våran kära Maud och hennes parti som säger sig värna om glesbygden hur går detta ihop?????

Wednesday 15 August 2007

Månadens innelista

Ja då var det dax igen här kommer månadens listor:
Innelistan:
1: Sambon -Såklart att Sveriges vackraste vänsterpartist ligger 1:a denna månad med.

2: LiBe -Att åka på semester och TePes fruga är med, är som att ha med sig en egen semesterdagmamma, kan konsten att hitta på saker med barnen, borde kanske stå modell för någon slags semesterdagmammerobot som kan massproduceras och sedan säljas till trötta småbarnsföräldrar.

3: Mona Sahlin (S) - Nu börjar det likna något, lovade häromdagen satsningar på ca 15 miljarder på förorterna om man vinner valet, det är där pengarna behövs, inte till hemhjälp åt överklassen.

4: TePe -Min barndomskamrat från dom djupa skogarna är gjuten på denna lista efter trevligt sällskap under semestern.

5: Elvis -Kungen är fortfarande kung 30 år efter sin död.

6: Skogs-Macke -försökte härom dagen muta sig in på denna lista genom att erbjuda gratis ved
och alla mutförsök måste primeras. Förövrigt så är han och har alltid varit en genomtrevlig kille.

7: Martin Ljung -Komiker, 90 bast i veckan, ganska rolig faktiskt.


Utelistan.......
1: Alex Schulman -Radiopratare, Stureplansprofil och listmakare på Aftonbladet som hatar pride-festivalen, för då törs bögar vara ute och dessutom vara utklädda....nej du Alex det är väl upp till bögar och alla andra att klä sig som dom vill och gå på parader om dom vill, det tycker jag alla andra ska skita i.

2: Maud Olofsson (C) -"Jag tillhör dom som tycker att alla människor ska födas med en F-skattesedel" ett uttalande som säger det mesta, javisst och sen kan vi lägga anbud på jobben när vi ska på anställningintervju så kan arbetsgivaren ta den som bjuder lägst. Känns tryggt för privatekonomin med Maud i regeringen.

3: Mitt vänsterknä - knät har svullnat och detta gör att jag har lite svårt att gå just nu.

Det var allt för denna gång, ha det gott igelkott.

Monday 13 August 2007

Till slotts

Igår var jag och min dotter av modellen snart 5 år och ganska tjurig på Ljungs slott.
Meningen var att vi skulle gå och titta på en hantverksdag som anordnades där, dock så visade det sig att vi var en vecka för sena.
Vi bestämde oss för att gå en guidad tur istället.
Strategisk lagd som man är så köpte pappan en ask karameller i slottsboden innan, att ha till att muta barnet med om barnet inte fann guidningen så jätteintressant.
Guidningen startade och i första rummet fick vi sitta i 45 minuter och lyssna ,perfekt början när man har en 5 årig dotter med sig med myror i brallan.
Hon började kräla som en ål över stolarna och efter 10 minuter viskade hon: -Pappa, jag vill inte vara här längre.
En av de där kärring..förlåt kvinnorna som man alltid ser på guidade turer på slott och borgar glodde ilsket men jag glodde givetvis ilsket tillbaka.
För den som orkar slösa sin tid på att läsa denna blogg och inte vet hur en sådan här kvinna ser ut kan jag berätta att dom brukar oftast se ut som en typisk överklasskärring, glo ilsket på den som ser ut som en vanlig arbetare särskilt om den vanliga arbetaren dessutom har barn med sig, dom nickar hela tiden när guiden berättar saker och låtsas som om dom redan visste detta.
Hursomhelst så tycker jag att har man börjat gå en guidad tur så har man så jag plockade fram karamellerna med jämna mellanrum, jag fick även bära min lilla dotter som inte är så liten längre hon väger nämligen ca 20 kg och det är ganska mycket för en lite tjock man med reumatism.
I ett av rummen medans guiden pratade ville dottern än en gång ha en karamell och strategisk som jag är så gav jag denna gång henne burken så hon skulle få öppna burken själv och gissa vad som hände: jodå hon fick efter ett lite tag upp burken och alla karamellerna ramlade ut på golvet. Guiden log och frågade om det var ok om hon fortsatte prata mens jag plockade upp och moderatkärr...åh förlåt kvinnan som tittat på oss förrut gav oss återigen en bister blick och jag funderade på om jag skulle gå fram till henne och sjunga Internationalen i örat på henne för att göra henne lite gladare.
Guiden pratade om det fruktansvärda mordet på Von Fersen i början på 1800-talet och visst det är det hemskt när någon blir ihjälslagen på detta sätt men det berättas ofta i böcker och på guidningar när någon ur överklassen råkat illa ut pga vanligt folk, mera sällan hur många arbetares död som orsakats av det "fina folket" när man byggt deras herrgårdar och slott och slitit på deras åkrar.

Wednesday 8 August 2007

Askersund.....

Förra veckan var vi på våran favvocamping i Askersund med husvagnen.
Vädret var halvtaskigt hela veckan utom den dagen vi skulle åka hem givetvis då solen sken från en klarblå himmel.
Ett mysterium som jag funderat på nu när man sovit i husvagn ett par nätter är varför man varje natt vaknar vid 4-hugget akut pissnödig.
Det är samma historia varje natt man vaknar och känner att det trycker på något enormt, famlar desperat i mörkret efter något att ta på sig för att kunna gå till campingen toa-byggnad, lyckas väcka samtliga tidigare sovande familjemedlemmar, sambon undrar om det är jag eller en psyksjuk felorienterad flodhäst som håller på att riva hela vagnen, sambon får sen söva en skrikande bebis, själv kommer jag såsmåningom ut ur vagnen med en halvsprucken blåsa, bak och framvända slitna gamla träningsbyxor samt sambons linne av en modell där magen är bar. Om farbror blå vid denna tidpunkt skulle besöka campingen så skulle man nog åka in för föargelseväckande beteende och fläskvisning på allmän plats.
Förrutom att det var lite kallt var veckan bra, vår vänner TePe med FRU och 2 barn var också med, dock med egen husvagn.
Vi hann med att äta hyfsat mycket mat, besöka Örebro slott, bada (trots kylan), åka tuff-tuff tåg m.m.
Dagen innan vi åkte hem var vi på allsång på campingen det var vi och ca 10 personer till, ett himla drag, fast lite mindre trängsel än på skansen förstås.

Saturday 4 August 2007

Moi moi muukulat (hej små knattar)

Några dagar på den andra semesterveckan hade jag och sambon tagit semester även från barnen, dom avlämnades till den något knasiga men ändå snälla godmodern till våra 2 små änglar.
Sen bar det iväg mot Stockholm med tåg, givetvis så hade vi inga platser på tåget eftersom vi trodde att vi var dom enda som planerat att åka till huvudstaden denna dag.
Så var det inte då ungefär 100% av alla barnfamiljer i Östergötland denna dag tänkt sig att fara till Stockholm så vi fick stå en bra stund innan vi hittade ett par platser i förtäringsvagnen.
Väl i storstaden så fick vi gå Stockholm runt 14 gånger innan vi hittade det hotell vi bokat, som visade sig ligga ungefär 100 meter från centralstationen. Romantiskt lagd som jag ju är så hade jag bokat var sitt enkelrum åt oss men gott sov vi iallafall på natten.
På kvällen gick vi ut för att ta oss en bit att äta, vi hittade ett ställe som serverade asiatisk mat, vi tog givetvis buffèn som bestod av kinamat, sushi och mongolisk stekmat, både sambon och jag åt så vi svävade mellan liv och död, min magsäck höll just på att spricka när jag fick höra av de som satt vid bordet bredvid att alla akutsjukhus i hela Stockholmsområdet var fullbelagda (tydligen så hade bratsen på Stureplan skjutit champangekorkar upp i röven på varrandra och dessa hade tydligen fastnat, detta var tydligen inte något helt ovanlig förretelse) så jag fick låta bli att spricka den här dagen.
Nästa dag flög vi över till Helsingfors för att träffa delar av den finska överklassen för att med dom åka och glo på opera i Nyslott.
Hur kommer sig nu detta? kanske någon undrar, att en fattig Livsmedelsarbetare och en vänsterpartist ska umgås med finska och någon svensk företagsledare och styrelseproffs,
Jo det är ju så att jag råkar vara vald arbetstagarrepresentant i våran koncernstyrelse och alla i denna blev inbjudna till detta evenemang.
Från Helsingfors flög vi inrikesflyg av modellen lite mindre och risigare till Nyslott där förövrigt det stod en kille och skrek när vi kom in i ankomsthallen på flygplatsen, jag frågade honom givetvis om han hade ont någonstans eller om han var ledsen för att han tappat bort sin biljett, det visade sig att han sjöng opera.
Väl framme i det gamla slottet så fick vi champange sen blev det en svingod 3-rätters middag med mer champange och lite andra förmodligen svinbilliga viner. På denna middag där det var bordsplacering satt jag bredvid 2 fruar till några av höjdarna dessa frågade vad jag då sysslade med inom koncernen, jag svarade då som det var att jag var en flitig (lite måste man ljuga) arbetare, jag såg på dom att dom ville ställa följdfrågan -Så vad i själva glödheta helvetet gör du här då? Men den frågan var dom för väluppfostrade för att ställa så jag förklarade ändå vad jag gjorde där. Den ena av damerna hade nyligen köpt en hästgård med bara 50 hästar jag frågade vad hon skulle med 50 hästar till, hon svarade att hennes dotter var väldigt intresserad av hästar. Jag tänkte ja då måste man ju givetvis köpa en gård med 50 hästar det räcker ju inte med bara en häst, hoppas inte min dotter blir intresserad av denna sortens djur någon gång för 50 hästar låter lite mycket för min smak.
Efter middagen så bänkade vi oss för att se på operan, sen skrek dom i 2 timmar innan det så äntligen blev paus, då drack vi lite champange sen skrek dom i ytterligare 1.5 timmar innan äntligen gapandet var över.
Efter detta följde en lång bussresa till hotellet på bussen serverades det lite mackor och champange för omväxlighetens skull.
Innan vi somnade så frågade sambon mig om jag också hörde mumintrollröster i huvudet, jag antar att hon hörde detta för att våra finska vänner faktiskt låter som mumintrollen. Jag svarade att jag inte gjorde detta för att jag ätit så mycket mat dom senaste dagarn att magsäcken nu expanderat så mycket att den trängt upp i örona och att jag därför knappt hörde något alls.
Dagen efter var vi på fabriksvisning på en av koncernens fabriker, sen käkade vi en 3-rätters lunch innan vi blev skjutsade i buss till Helsingfors för flyg hem.
Dagen avslutades med tåg hem till Linköping.
Sammanfattningsvis kan man säga att det var en trevlig resa, dessa representanter för den finska överklassen var väldigt trevliga och artiga men operan kan överklassen behålla för sig själva.

Som lite bonusinformation från denna resa kan berättas att den finska presidenten satt 2 rader över mig på operan.

Besökare

Totalt antal besökare:
Antal besökare den här månaden:
Antal besökare den här veckan:

Räknaren startade den 27 april 2008