Wednesday 27 June 2007

Midsommar

Midsommarhelgen var lugn och skön.
På själva aftondagen var vi hos svärföräldrarna som helt oväntat bjöd på sill och potatis detta smakade i vanlig ordning alldeles utmärkt.
Mätta som övergödda björnar innan vintersömnen åkte vi sedan till en stång som det skulle dansas kring. Innan vi vanliga människor i helt vanliga kläder fick dansa så dansade vanliga pensionärer i ovanliga kläder och dom dansade och dom dansade och dom dansade, alla barn stod bredvid och väntade och väntade och väntade och alla som har barn vet hur tålmodiga dom små liven är.....
Tillslut vart det iallafall vanliga människors tur att dansa, vanliga människor fick dansa i ungefär 10 minuter sen var det färdigt och dax att gå hem.
På kvällen var våran lilla familj hos min barndomskamrat från de djupa skogarna TePe och hans familj.
Som kvällens hemliga gäster hade TePe bjudit in sin storebror JiPe och lillebror P-vinge.
Alla åt vi så mycket att vi svävade mellan liv och död, då TePes sambo hade laddat upp med grillkött för ett helt kompani vi sänkte också ett gäng kalla och några små glas med genomskinligt innehåll.
Inte helt oväntat så diskuterades flera av livets verkligt viktiga ämnen såsom fattigdomen i Afrika, den globala uppvärmningen och kapitalismens framfart i världen, nävars jag bara skojade det blev mest livehockey, dataspel och sport.
Det där med sport är intressant då min fantastiska idrottskarriär en gång startade hemma hos dessa bröder. I min barndom bodde bröderna i ett litet hus långt inne i dom djupa skogarna.
För att ni som läser detta ska förstå hur lång inne i skogen dom verkligen bodde så säger jag så här, mina föräldrar bodde vid vad stadsfolket trodde var världens ände nämligen där lantisbussen vänder, dessa bröder bodde då ytterligare 8 kilometer längre in i skogen.
Till denna stuga cyklade jag varje dag (detta var på den tiden då jag inte hade en stor mage som förhindrade mig från att ta mig upp på cykeln) och spelade fotboll.
Jag, TePe och JiPe spelade alltid en turnering en mot en och den tredje stod i mål.
Jag tror dock aldrig att vi slutförde någon av dessa turneringar, det gick bra så länge jag spelade ute mot antingen TePe eller JiPe men sen när det blev min tur att stå i mål så blev alltid bröderna osams och turneringen slutade med att JiPe jagade sin lillebror 52 varv runt huset innan TePe räddade sig in bakvägen och sen grep väl någon av föräldrarna in i handlingen.
Det hände också att vi spelade pingis i deras ladugård, dessa turneringar har jag för mig gick bättre att slutföra då den som hade otur i lottningen fick stå flest matcher på den sidan där ladugårdens gamla skitränna gick och därmed förlorade då det är rätt svårt att spela pingis när man snubblar på en skitränna med jämna mellanrum.
På midsommar spelade vi iallafall ingen fotboll så allt var lugnt.

Thursday 21 June 2007

Så kan det gå när hammaren gör så

Jag och min vän Jakob med dom stora borrarna ska på söndag anordna en tipspromenad vid en camping någonstans i Östergötland. Detta för att finansiera bla. vinterns rinkbandyspel.
Vi hade bestämt att vi skulle göra frågor till ovan nämnda aktivitet i eftermiddags, jag packade in övriga familjen och åkte. Väl hemma hos Jakob med borrarna så gick vi en inspektionsrunda i denna familjs trädgård medans min dotter av modellen lite större lekte med Jakobs son Fille med dom små borrarna. Barnen klättrade upp i en koja där hade Fille en snickarhammare som Fille skulle dra ut lite spikar med. Min dotter hade tydligen blivit närsynt för hon lutade sig väldigt nära för att se på denna process. När Fille tog i och spiken flög dän så hamnade hammaren med spetsiga spikutdragarna på i min dotters ögonbryn, ett illvrål ekade genom skogarna, det blev ett jack i ögonbrynet och blodet rann.
Efter mycket tjut från barnets sida, och mycket tröstande och lite omplåstrande från förädrarnas sida så beslöts det att tipspromenadframställningen skulle skjutas till lördag och familjen skulle fara till sjukan istället för omplåstring av skadan.
Väl på sjukhuset så gjordes såret rent och barnet fick en snygg tejp som höll ihop såret.

Ha en trevlig midsommar alla och undvik destillerade drycker, hammare och Moderater

Sunday 17 June 2007

Ibland så funderar jag på att byta jobb, det kanske är dax att "söka nya utmaningar" som det så fint heter. Jag tänker då raskt på hur en anställningintervju skulle låta hos personalrekryteraren på det nya företaget skulle låta, kanske så här:
AG: Jag ser här att du har gått elteleteknisk linje på gymnasiet men du har inga vidare betyg hur kommer det sig?
RR: Detta beror på att jag samtidigt som jag gick på gymnasiet bedrev avancerad forskning i en del andra ämnen än dom som stod på skolschemat.

AG: Jaha vaddå för ämnen?
RR:Jo det var blandannat ämnena "hur påverkas en tonåring kropp av upprepadad förtäring av en dryck bestående av malt, humle, jäst och vatten" och "kvinnokroppen" som upptog mycket av min tid på gymnasiet.

AG: Har du lätt för att lära dig nya saker?
RR: Jodå på mitt nuvarande jobb brukar det bara ta ett halvår längre för mig än för övriga på jobbet att lära mig om vi t.ex har fått en ny maskin.

AG:Är du bra på att ha många bollar i luften samtidigt?
RR: Jajamänsan fast jag brukar glömma ett par av bollarna efter en stund, blandannat så har det hänt att jag glömt mitt ena barn en gång när jag gick till biblioteket.

AG: Så du har barn, planerar du någon föräldraledighet som vi bör känna till.
RR: Ja det har jag men jag kommer inte ihåg när, men det brukar vara lite då och då.

AG:Gillar du förrändringar på jobbet?
RR: Ja det är klart, fast bara om det innebär att det blir mer tid för oss arbetare att att slappa på.

AG:På det här företaget har vi kollektivavtal, men det brukar vi inte följa så noga utan vi gör lite som vi tycker passar bäst på det här företaget detta är väl inget problem för dig va?
RR: Om ni har tänkt att anställa mig så ska ni veta att vän av ordningen som jag är så tycker jag att kollektivavtalet ska följas till punkt och pricka om man inte har ett lokalt avtal med den lokala fackliga organisationen och detta avtal ska innebära bättre villkor för den anställde än kollektivavtalet.

AG: Har du några sjukdomar eller annat som vi bör känna till?
RR: Nej inget förrutom lite reumatism som gör att jag vissa dagar inte kan röra min kropp och sen har jag lite yrsel i huvudet och sen har min sambo lite epilepsi som gör att hon ibland inte kan vara ensam hemma utan jag måste stanna hemma.

AG: Ja det var nog allt vi hör av oss.
RR: Ja för inte kan ni klara er utan en sådan tillgång som jag.

Nja ja blir nog kvar en stund till på mitt nuvarande jobb.

Wednesday 13 June 2007

Mer pengar till madrassen

Idag blev vi då äntligen blivit färdiga med årets löneförhandlingar.
Företaget första förslag gick som vanligt ut på att dom som redan tjänade mest också skulle ha mest av lönepotten.
Detta köpte givetvis inte facket.
För att göra en lång historia kort så fördelades våran pott ungefär jämnt över alla kollektivanställda vilket iallafall är hyfsat rättvist.

I Fredags var jag och anmälde vårat rinkbandylag till höstens korpserie.
Det är konstigt att man för sjätte året i rad kommer på att man måste anmäla laget, en vecka efter att anmälningstiden gått ut och då få panik, ringa korpen och böna om att man ska få vara med och bara därför bli tvingad att efter ha skaffat pengar till anmälningsavgiften, ta ledigt från jobbet och sen få sitta och åka in till korpens kansli (som givetvis måste ligga på andra sidan staden) och betala och fylla i papper.
Hur bra är då detta rinkbandylag?
Jo rätt så hyfsat faktisk, vi vann 3 matcher för 4 år sen.

Friday 8 June 2007

Innelistan

Jag köpte idag aftonbladet, i denna halvdana blaska hade Alex Schuman fått göra en innelista och får detta stolpskott till människa göra en innelista så får Sveriges bästa Roy Race göra det också.
Denna lista publiceras dock bara på denna blogg.

1. Aerosmith -Dessa giganter håller än, dom spelar ikväll på Sweden rock festival trots cancer och diverse andra sjukdomar.

2. Lars Winnerbäck -På en kurs i Brunnsvik satt vi nyligen och sjöng sånger ur en sångbok med klassiska arbetarsånger och lite andra svenska visor och mitt bland Cournelius, Evert Taube, Björn Afselius och arbets söner - låtar så fanns han där med en låt.

3. Lars Ohly -Han är rätt rolig faktiskt. Jag skrev nyligen på en protestlista mot utförsäljning av hyresrätter någonstans i Stockholm, Lasse hade också skrivit på och skrivit som kommentar "släng borgarna i papperskorgarna".

4. Min sambo - Sveriges underbaraste kvinna.

5. Bibbi -Sitter i våran klubbstyrelse på jobbet. Kul att det finns några kvar i våran klubbstyrelse som förstår sambandet mellan facket och politiken.

6. Magnus Betnèr -Ligger man på Alex Schumans ute-lista så måste man ligga på min innelista dessutom så är han skitrolig.

Utelistan:
1. Alex Schuman -Suger, har man hört honom prata så hör man att karln är full av fördommar mot människor som inte är som han.

2. Chefer som löneförhandlar - Nej jag förstår inte varför dom som redan tjänar bäst på jobbet ska ha den största delen av lönepotten hur mycket ni än argumenterar för detta.

3. Fackliga företrädare som tyvärr låter sig påverkas av ovan nämnda.

4. Paul Lindvall (M) - Kommunalråd i Linköping som tycker det är en enormt viktig fråga för Linköpings kommun att vi får fler golfbanor i staden.

Wednesday 6 June 2007

Glöm inte att köpa en bokhylla..

En kompis till mig visade mig för ett tag sen spelet sims.
Spelet började med att man fick välja spelfigur, ansikte, form på näsa, storlek på könsorgan och en massa annat. Efter att vi skapat en kille så byggde vi ett hus som killen skulle bo i.
När huset var färdigbyggt så skulle man få killen att leva ett vanligt liv.
Han skulle skaffa ett jobb, äta mat, duscha, sova, träffa brudar m.m.
Alltså leva ett helt vanligt liv fast i datorn. Vad syftet var med detta spel vet jag inte, har inte folk nog med att leva ett vanligt liv i verkligheten utan man måste leva ett vanligt liv på datorn också.
Det mest dramatiska som hände under den korta tid jag tittade på när kompisen spelade var när killen skulle laga mat för första gången, då började nämligen spisen att brinna och då kom brandkåren och släckte brasan. Varför började det då att brinna? Jo för vi hade glömt att köpa en bokhylla innan vi började laga mat. Skapligt logiskt!!!!! Men det var faktiskt så att när man köpte en bokhylla så medföljde det en kokbok så spelfiguren lärde sig att laga mat.
Nej jag kommer nog även i fortsättningen att hålla mig till mina managerspel och andra spel där man får göra sånt som man inte gör i verkliga livet.


Jag hörde förrestan att allas våran Calle Bildt invigt någon slags virituell ambassad, själv hoppas jag att Calle väljer att helt stanna i den virituella världen.

Sunday 3 June 2007

Ett litet brev....

Kära Moderater, företrädare för näringslivet samt annat högerpack.
Det är med stor glädje jag kan konstatera att vi trots era ansträngningar att krossa och splittra oss i fackföreningsrörelsen fortfarande står starka och är ännu mer enade än förrut.
Efter en vecka på klassiska arbetarskolan i Brunnsvik så kan man konstatera att vi har gott om mycket goda talare kvar. På denna kurs fanns deltagare från en mängd olika fackförbund och vi hade mycket trevligt tillsammans och alla var överens om att vi tillsammans ska kasta ut borgarpacket ur maktens boning senast 2010.

MVH
Roy Race

PS
Svenska folket ville aldrig ha en ny regering egentligen, alla dom som röstade borgerligt hade bara otur när dom tänkte.
DS

Besökare

Totalt antal besökare:
Antal besökare den här månaden:
Antal besökare den här veckan:

Räknaren startade den 27 april 2008