Thursday 26 April 2007

Vem är starkast i världen?

Dagen har varit lite långsam då jag på jobbet idag drabbades av huvudvärk, detta berodde förmodligen på att jag var tvungen att använda hjärnan för omväxlighetens skull då en maskin på jobbet var trasig och jag var tvungen att tänka för att lösa problemet. Detta ledde troligtvis till överhettning av mina 2 hjärnceller som då simmade med full kraft och krockade med skallbenet vilket nog ledde till huvudvärken.
Förövrigt idag så har jag funderat på en diskusion som jag hade med min snart 5 åriga dotter för ett par dagar sen, den nästan hetsiga diskusionen handlade om vem som var starkast av Pippi, spiderman, Hulken, Superman, Batman (eller Bertman som dottern säger), Bamse och Karl-Alfred. Hon hävdar med bestämdhet att Pippi är starkast men min åsikt är nog mer åt Superman hållet. Så här tror jag listan ska se ut.
1. Superman, ingen kan vara lika stark jag har sett karln lyfta hela planeter.
2. Hulken, har setts jonglera med stridsvagnar och diverse andra superstarka varelser.
3. Bamse (med dunderhonung), har stor kapacitet men är lite för snäll.
4. Spiderman, ok styrka är väl kansken inte hans främsta egenskap men nog är han superstark alltid.
5.Pippi, världens starkaste tjej kanske men lyfta hästar och bilar kan vilken superhjälte som helst.
6. Karl-Alfred (efter ha ätit spenat), ganska stark men räcker inte så långt i detta sällskap.
7.Batman (Bertman), han är stark för att vara en vanlig människa men har inga superkrafter utan förlitar sig på tekniska prylar och ärligt talat så är ju skurkarna han bråkar med rätt så kassa.

Och för er som är uppvuxna i dom djupa skogarna på andra sidan Roxen kan jag berätta att jag fortfarande tror att Leffan skogshuggare var starkast i bygden på 80-talet.

Wednesday 25 April 2007

Nya skor

Veckans föräldra ledighet spenderades på förmiddagen hemma, jag tänkte att nu på förmiddagen ska jag plocka iordning i köket som i vanlig ordning ser ut som om kriget dragit fram där, men jag kom på mig själv med att sitta som klistrad i soffan och glo på Madicken tillsammans med mina döttrar, ja köket står kvar tills en annan dag (disken med) tänkte jag och satt kvar i soffan.
Framemot eftermiddagen åkte vi till stan för att hämta sambon för att sedan tillsammans färdas till Tornby där blandannat skor till den älsta dottern skulle inköpas. Jag är givetvis inte betrodd att göra sådana inköp själv då sambon tror att jag isåfall skulle komma hem med en påse rullskridskor.
Skor till barnet hittades ganska snabbt, jag hittade även 1 par till mig själv.
Sambon försökte få mig att köpa 1 par konstiga svarta skor utan snören och påstod att det var dax att köpa något annat än gympaskor som hon påstar är det enda sorts skor som jag haft på mig under dom 7? år vi varit tillsammans, denna uppgift stämmer dock inte då jag så sent som i februari iår en dag bar ett par graningestövlar som jag är säker på att hon såg mig i, det blev gympaskor iallafall.
Sen började sambon leta skor och som ju alla vet så tar det ju lite längre tid för kvinnor att välja
modell så tog det ungefär svinlång tid och tyvärr så lider ju jag av ett ganska dåligt psyke när jag är i klädaffärer och skoaffärer så jag fick ett litet smärre utbrott men sambon fick tag i ett par skor iallafall så det hela slutade lyckligt iallafall.

Jag läste på text-tv att någon hade undersökt vilken grupp i samhället som tjänade mest på den nuvarande regeringens politik och svaret blev.......(trumvirvel)...just det dom 10% i samhället som redan hade mest pengar fan vad överraskad jag blev när jag läste detta. Rättvist sa Bill jätterättvist sa Bull.

Jodå så att det.....

Det har varit lite dåligt med uppdateringar på senaste tiden på denna sida, detta beroende på att skibenten på senaste tiden helt enkelt lidit av lite trötthet och inte orkat skriva, dagarna på senaste tiden har dock bestått mestadels av jobb och diverse olika möten.
Jag ska försöka att skriva lite oftare, inte för att jag tror att så värst många har ett så tråkigt liv att dom vill slösa bort en del av det på att läsa på denna sida men ändå.....

Sorgligt nog så verkar det som folkpartiet nu ska byta bort sin partiledare Lejonborg, det hade varit bra om han sutit kvar till nästa val för då hade vi garanterat sluppit folkpartiet i riksdagen.
Ju färre borgliga partier i riksdagen desto bättre blir Sverige.

Grattis Wild Boars HC och TePe (igen) till segern i Pickhultmästerskapen.

Nu måste jag gå och byta tröja då min minsta dotter har för vana att kräkas på mig varje gång jag ska bära på henne, detta beror nog på att jag under bärandet av barnet brukar viska namnet på olika borgliga politiker och vem skulle inte spy då.....

Sunday 15 April 2007

tvärfackligt arbete

I lördags var jag på återträff med kompisar från en tvärfacklig kurs som jag gick i höstas vi började kvällen i transportarbetareförbundets lokaler i Linköping där snackade vi om allt möjligt som hänt sen senast vi träffades, sedan fortsatte vi till en restaurang i dom centrala delarna av Linköping som serverade god och flötig amerikansk mat. Givetvis så intogs det också lite alkoholhaltiga drycker dock inte i några större mängder, vi hade jättetrevligt och bestämde att denna form av tvärfackligt arbete skall bedrivas någon mer gång.
Det är väl bäst att skriva också ifall att någon högeranhängare (om det finns några kvar) skulle råkar läsa detta att som vanligt när vi i facket äter ute så betalade vi givetvis själva.
När mina kamrater åkte hem så tänkte jag att eftersom jag ändå är i stan och fått löfte av min sambo att komma hem lite senare så uppsökte jag vattenhålet Mörners för att ta en liten svälj öl, där träffade jag en innebandykompis som sa att han visste att min vän den världskände dragspelaren Jyrgen Kock var på väg in till staden så jag bestämde att jag skulle stanna i stan så vi kunde svinga en bägare ihop, det gjorde vi och inte bara en......
Söndagen spenderades mestadels i horisontellt läge då jag på söndagmorgonen drabbades av den svåra sjukdomen som enligt ledande medicin forskare kallas för svinusbakfullus.

I senaste sifoundersökningen så är SAP ensamt större än hela alliansen tillsammans, har svenska folket äntligen så här ungefär ett halvår efter valet förstått att "nya" moderaterna är precis samma parti och har samma mål som dom "gamla" moderaterna nämligen att dom rika ska bli ännu rikare?

Grattis TePe och MODO till SM-guldet.

Tuesday 10 April 2007

Påskmat, påskkärringar och lite möten

Nu i påskhelgen har jag roat mig med att äta mat, fikat, ätit godis och sen lite mer mat, motionen har beståt i att släpa sig till toan för att få plats med mer mat.
Min äldsta dotter tycker att varje torsdag ska vara skärtorsdag för då fick hon klä ut sig till påskkärring och gå runt och få godis och pengar, jag svarade att det tycker jag med för pengar är ju aldrig fel att få då det alltid gapar stora hål i min plånbok, så vi bestämde att vi inför en skärtorsdag varje månad och då ska pappan också följa med, så knackar det på din dörr på torsdag och du ser 2 påskkärringar var av en med skägg så fram med stora plånboken (den med sedlar det är så jobbigt när det skramlar).

Idag var jag på medarbetarsamtal med chefen på jobbet, hon frågade blandannat vad jag tyckte att jag bidrog med på jobbet, jag svarade att jag förhoppningsvis bidrog med lite humor på arbetsplatsen då jag själv tycker att jag är ganska rolig, min sambo håller dock inte med om detta påstående (utan är bara ihop med mig för min vackra kropps skull) jag vet inte om mina jobbarkompisar heller håller med. Jag fick också höra att jag ibland verkar lite slö (å fan) men fick också en del positiv kritik vilket man blir glad för, sen vet jag inte om hon menade det eller inte.

Var sen på styrelsemöte med facklubben, där man kan konstatera att vår nya ordförande sköter sig kalasbra och att jag inte är helt säker på att det nya kollektivavtalet som vi i Livs har fått är så jättebra, blandannat så har man öppnat för att arbetsgivarna får göra lite som dom vill när dom lägger ut arbetstiderna men vi får se hur det tillämpas i verkligheten innan vi gnäller.

Wednesday 4 April 2007

onsdag

Efter 2 hårda(?) arbetsdagar var det så dax att vara föräldraledig en dag igen, vi har bestämt att jag ska vara det på onsdagar då sambon brukar ha sina möten på dessa dagar.
På förmiddagen var jag på dansuppvisning i modern dans, dansaren var väldigt lik min dotter och teatern där jag och dockan Sanna var på var ganska lik det vardagsrum som finns i våran lägenhet,
men enlikt dansaren själv så var vi i en teater i stan så det var väl så då.
Efter lunch var vi på biblioteket på sagostund och fantastiskt nog så var vi där i god tid innan det började för andra gången i rad.
När sagan var slut så åkte vi och hämta ett stycke sambo och sen och handlade på coop.
Efter ungefär 25 steg inne i affären så bestämde sig våran minsta dotter för att leka brandlarm så jag tog med mig bägge småtjejerna till en bänk utanför kassan där fick den lilla välling och den stora fick en glass, men mitt i maten så blev den lite större dottern kissnödig, så vi fick gå till toan och det är jättesmidigt att stå och mata en bebis och samtidigt hålla en glass men det löste sig.

Borgarna ska nu ta bort förmögenhetsskatten och fastighetsskatten och nu är frågan vilka gynnar detta????
Ja rätt gissat dom som har mest pengar precis som allt annat som borgarpacket hittar på och snart får vi glädjen att betala regeringens och andra rikas pigor med våra skattepengar, hurra för alliansen som verkligen är bra på att göra Sverige rättvisare.

Monday 2 April 2007

bus och bärs

Gågna helgen började med att spendera min sista föräldralediga fredag i Busfabriken.
Bussfabriken nej nu skrev jag fel det ska givetvis vara busfabriken för bussfabriker har vi inga mig veterligen i Linköping bara en flygplansfabrik och där var vi inte, iallafall busfabriken är en plats dit man kan åka till med sina barn när man vill att barnen och pappan ska leka av sig lite, det är nämligen en gammal fabrik som någon vänlig själ har fräshat upp och slängt in en massa klätterställningar och diverse olika hoppanorndningar såsom hoppslott och studsmattor.
Där var vi hela förmiddagen jag, min kompis Tepes fru och 3 vilda barn (1 var mitt och 2 var deras) det var det var skoj, klättrandet gick rätt så bra, där hängde man med ungarna riktigt bra, sämre gick det när man skulle krypa genom diverse rör då kände man av att mina knän faktiskt var 32 år gamla,alla rören var inte heller helt dimesionerade efter en överviktig 32 årings kropp.
Svettiga, trötta och glada? åkte vi sen hem och åt glass.
På kvällen åkte jag för att spela innebandy men vi var tyvärr bara 2 stycken där och eftersom inte sporten innebandy är så rolig med bara 2 deltagare så struntade vi i att spela, så slapp man den motionen.
Lördagen spenderades hemma hos Tepe då det anordnades ett party för tjejer hemma hos oss och jag inte fick vara hemma då och eftersom vi och TePe anlitat barnvakt så intogs det lite dryck gjort på malt, humle, jäst och vatten.
Det var väldigt trevligt att bara sitta och babbla skit själva TePe och jag utan varken skrikande kvinnor eller tjatande barn fast man saknar dom förstås också.
På Måndagen var det så dax att börja jobba igen, det var ganska kul att träffa alla arbetskamrater igen.

Besökare

Totalt antal besökare:
Antal besökare den här månaden:
Antal besökare den här veckan:

Räknaren startade den 27 april 2008