Thursday 29 March 2007

Får får lamm

Dagen började med att jag gick en sväng till jobbet för att lämna in ett papper till personalavdelningen, efter detta ärende gick jag ner till våran fackexpedition och babbla lite med fru ordförande och fru huvudskyddsombud samt herr kassör då kom jag på, att jag som den planeringsmästare jag är, är trippelbokad tills på tisdag, jag ska hålla i ett kontaktombudsmöte, ha utvecklingsamtal samt vara på allergikontroll med yngsta dottern klockan 14:00.
Visserligen så är jag ungefär lika stark som Superman men jag har inte lärt mig flyga i överljushastighet än så detta funkar icke. Jag kom på den briljanta ide`n att flytta kontaktombudsmötet till torsdag 13:30 istället, jag började ringa runt till några av kontaktombuden för att säga att mötet var flyttat men märkte snart att intresset att komma vid denna tidpunkt var ganska ljummet, jag tittade då i almenackan och såg att det då var skärtorsdag och förmiddagsskiftet slutar klockan 12:00 och folk vill ju hem och klä ut sig till påskkärringar, koka ägg och kanske para sig. Så det var bara att ringa upp dom man ringt och säga att mötet blev på tisdag iallafall så nu måste jag ha tag på någon som kan hålla i mötet istället för mig.
Eftermiddagen spenderades på att gå på utflykt tillsammans med mina barn, denna utflykt gick till en 4H gård i utkanten av förorten där vi bor.
På gården såg vi 11 olika sorters djur bla. grisar, hästar och höns.
Getterna fick vi träffa på väldigt nära håll eftersom dom hoppade upp på bordet när vi fikade, jag försökte förklara för dottern att getterna bara ville smaka vårat fika men dottern började illvråla och blev livrädd trots att jag förklarade att getter inte äter människor så ofta. (Fast man vet ju aldrig då en kompis till mig hade en get som åt fotbollsnät och elkablar.)
Sötast på gården var iallafall dom nyfödda lammen som bara var ett par dar gamla.

Thursday 22 March 2007

Apoteksmannen har siktats igen

I förorten där jag bor är jag känd som apoteksmannen. Detta beror på att jag ofta syns på byn med en liten grön apotekspåse i handen. Detta beror på att vi i våran familj tycker det är så trevligt på detta ställe så vi brukar gå dit och handla lite så fort vi har lite tid över.
Nävars det är väl inte riktigt så, men ibland känns det som man är där nästan varje dag, jag äter medicin mot mina reumatiska problem, sambon mot sin epilepsi, lilla dottern käkar speciell mat som man bara kan köpa på apoteket och tills för ett tag sen hade vi en hund som ständigt behövde ögondroppar och sen blir ju någon i familjen förkyld med jämna mellanrum och då ska det ju köpas
ögondroppar, nässpray, hostmedecin m.m ja föresten näspray använd i våran familj inte bara när man är förkyld, sambon använder detta för jämnan och finns inte detta hemma jämnt så blir hon grinig (mer än vanligt) ja det blir som sagt några besök.
Min senaste investering är en ring som man ska ha i näsan när man sover, detta för att min sambo påstår att jag snarkar.
Detta påstående är dock inte bevisat då jag aldrig hört detta, men sambon hävdar iallafall att så är fallet, jag tror att det är för att min sambo tycker det är lite upphetsande att sova bredvid någon som har en sådan ring i näsan.
Min sambo har dock börjat sova med öronproppar för att slippa höra stockdragandet.
Nu är det också så att sambon fått våran äldsta dotter att också vittna om detta förmodligen har diverse mutor förekommit.
Jag fick iallafall ge mig och köpa en sådan där ring för att få slut på tjatet.
Så nu får vi se om det blir slut på gnället, vad gör man inte för husfriden.

Tuesday 20 March 2007

Gå med i ett parti

Jag läste på text-tv att medlemmsantalet i dom politiska partierna minskar så jag tänkte uppmana alla som läser på denna blogg att omedelbart gå med i något parti, om du inte vet vilket du ska välja så tänkte jag hjälpa till med vilket som passar dig bäst genom att förklara vad man bör sympatisera med för att vara med i dom olika partierna.
Om du råkar ha minst 500000 kr på banken och och har bakåtslickat hår med en liten tofs därbak och tycker att alla sjukskrivna och arbetslösa bara är latmaskar som bör betala dina skattesänkningar och hembiträden då passar nog Moderaterna bäst för dig.
Om du gillar höga VD-bonusar, avskyr facket och det faktum att arbetarna i sverige faktiskt tjänar lite mer än arbetarna i t.ex USA, då bör du gå med i Centern.
Tror du att alla problem i samhället kan lösas med fler poliser då ska du vara med i Folkpartiet.
Är du medlem i någon frikyrka och tycker att kvinnan bara är till för att vara hemma och ta hand om och föda barn. Du bör också vara emot fria aborter. Tycker du detta bör du gå med i Kristdemokraterna.
Gillar du kånken-ryggsäckar och var med och kramade träd någon gång på 70-talet och vill höja bensinpriset till ca 112 kronor per liter då ska du vara med i Miljöpartiet.
Tycker du att det är kul att betala mycket skatt och att staten ska äga alla företag då ska du gå med i Västerpartiet.
Tror du på ett solidariskt samhälle där även dom svagaster i Sverige och världen ska få en chans att klara sig och lika lön för lika arbete för både kvinnor och män, tycker du dessutom att det är bra med ett starkt fack som gör så att alla kan ha en bra lön och schysta arbetsvilkor då ska du vara med i Socialdemokraterna.
Är du blond och har opererat brösten och dessutom varit med i Big Brother då bör du välja att gå med i Unika partiet.
Se så kila nu iväg och gå med i det parti som passar dig bäst.

Monday 19 March 2007

På eksemundersökning

Mina tidigare nämnda eksemproblem försvann plötsligt i helgen, det var när jag satte på kanal 24 på TVn som visade från SAPs extrakongress där så äntligen Mona Sahlin blev vald till ny partiledare. Hon höll ett skitbra tal där man kunde ana att partiet under hennes ledning kan komma att svänga lite till vänster viket vi gillar. Eksemen blommade ut igen på måndagen så fort jag fick syn på en bild i morgontidningen föreställande en skallig statsminister.
Jag var idag på sjukan för att besöka hudavdelningen där dom än en gång ville undersöka dessa eksem. Efter ha frågat mig fram hittade jag tillslut en reception på denna avdelning där receptionisten frågade om jag skulle till kuratorn, kanske det men inte idag svarade jag, hon tyckte väl jag såg ut som någon som skulle behöva prata ut om mina problem. Hursomhelst så visade hon mig vart jag skulle sitta och vänta på läkaren, efter en bra stund så kom läkaren och visade mig tll ett undersökningsrum och där fick jag ta av mig byxor och strumpor (kallingarna fick jag behålla på) sen sa hon åt mig att jag fick vänta så skulle hon komma tillbaka strax.
Strax visade sig vara en ganska lång tid för den här läkaren, jag hann läsa en mängd brochyrer om diverse olika utslag så nu kan jag nästan allt om nässelutslag, psoriasisutslag, och skrivarutslag, jag han också tänka en hel massa konstiga tankar som t.ex att dom hade glömt bort mig och att jag därmed var inlåst på sjukan och hur hungrig jag skulle hinna bli innan någon kom och släppte ut mig, jag hann också tänka att tänk om man skulle få ett sånt där ofrivilligt stånd när man stod där i bara kallingarna och läkaren kom in precis då vad gör man isåfall, min lösning skulle isåfall bli tänkte jag att eftersom vi är på markplan så kastar jag mig ut genom det stängda fönstret, då skulle dom nog tro att jag var psykiskt sjuk och spärra in mig på någon bra avdelning, men läkaren skulle iallafall inte se mitt pinsamma tillstånd, nu hände dock inte någon av ovan nämnda scenarior eftersom inte sjukhuspersonalen brukar glömma bort att dom har patienter där och sen så tror jag inte att man kan få ofrivilliga stånd på sjukhus då dessa ställen har en ganska impotent verkan iallafall på mig.
Efter en tid som ungefär kändes som 3 månader kom tillslut läkaren in fast inte själv utan i sällskap med 8 andra läkare som också ville glo, dom konstaterade som förrut att dom trodde det var det fruktade eksemet borgus alliansus som blivit väldigt vanligt nu igen efter att nästan helt varit försvunnet sen början på 90-talet men ville iallafall ta lite prover så sen fick jag vänta ytterligare ett tag. Ett tag som jag utnyttjade till att tänka ut lite nya strategier i det eminenta spelet livehockey samt läsa alla små lappar som satt uppsatta i sjuksalen. Sen skrapade dom lite på eksemen sen fick jag åka hem och vips hade det försvunnit 4 timmar av mitt fantastiskt spännande liv.

Thursday 15 March 2007

Fattig som en kyrkråtta

Idag har familjen varit på IKEA och coop och handlat och därmed gjort slut på dom sista resterna på kontot för den här månaden. Det känns som man igentligen inte skulle behöva åka till sådana affärer för att pengarna ska ta slut, det gör dom ändå för även om man inte gör ett skit så är det ändå tomt på kontot när halva månaden har gått. Någon gång ska jag göra ett test i ämnet genom att sitta ensam på en stubbe någonstans i Kolmårdenskogarna i en månad jag ger mig fan på att pengarna tar slut ändå. Shoppingstunden på ovan nämnda varuhus var annars rätt så lugn, då det ena barnet sov hela tiden och det andra barnet var inlämnat i lekrummet. Sambon och jag kom faktiskt bara ihop oss en gång och det var i ämnet skohyllor, det är ett rätt så bra resultat då jag har ett väldigt svagt psyke när jag går i affärer som inte innehåller sportartiklar, skivor, spel eller tekniksaker.
Sambon nekade dessutom när jag föreslog att vi skulle provknulla en av sängarna i fyndhörnan (det är ju lustigt att man alltid blir nobbad).
Inhandlingen av matprodukter gick också bra, den äldsta dotter tjatade bara 635 gånger om att hon ville ha leksaker men det är ju lite mindre än vanligt sen behövde ju hon gå och uträtta sina behov 4 gånger under den tiden vi befann oss i affären, men det får man ju räkna med.
Ja nu är vi som sagt pank men vi har iallafall mat i kyl och frys och när den är slut kan vi leva på luft och kärlek för det har vi gott om.

Tuesday 13 March 2007

Idag har man varit på sjukan igen och fått lite medicin inpumpat i sig, i vanliga fall så brukar det vara lugnt och faktiskt ganska skönt, men idag var jag där samtidigt som en tant i 75års åldern.
Hon babblade hela tiden (ca 3 timmar) om sina olika sjukdomar och krämpor, i slutet kom även hennes man som även han hade ungefär 53 olika sjukdomar. Det var cancer, hjärt och kärlsjukdomar, brutna ben, gamla krigsskador och så givetvis reumatiska krämpor dom hade haft nästan allt. Förstå mig rätt jag tycker jättesynd om det gamla paret som drabbats av allt detta men det är inte så roligt att sitta och lyssna på i 3 timmar.
På sjukan passade jag också på att ta av mig byxorna för 2 damer, -Nej jag har inte blivit blottare det var faktiskt så att dom 2 kvinnorna var läkare och ville glutta på mina borgus allinsus eksem som huserar på mina ben det hela slutade med att jag fick en remiss till hudkliniken, dom trodde att jag skulle få en behandling dom kallade för krosus liberalistus och den gick ut på att man fick ligga en hel dag under en stor röd flagga och lyssna på uppiggande gamla tal av Hjalmar Branting och Olof Palme samtidigt som man fick tabletter gjorda på nermalda gamla moderat flaggor.

Monday 12 March 2007

En helg med Björn Borg och Sabrina

I lördags var jag och min sambo på fest hemma hos den här förortens svar på Micke Bindefeldt.
Bland kändisarna som minglade på festen kan nämnas Björn Borg, Tomas Dileva, Rikard Lejonhjärta med fru, Julius Caesar, Mamma Mu och flera olika princessor, okey som du kanske redan förståt så var vi på maskerad.
Själv bar jag en ful gubbansiktsmask (som om det skulle behövas) och en plast bodybildaröverkropp (ja det behövdes) det blev en lite konstig kombination men det är ju det som är det fina med maskerader att man kan klä sig lite hur som helst.
Givetvis konsumerades det en mängd alkoholhaltiga drycker på platsen så några av ovanstående kändisar såg lite mer påverkade ut på denna fest än när man ser dom i media.

Söndagen inleddes inte helt oväntat med lite värk i regionerna strax över axlarna.
Efter lite vatteninmundigande så la man sig på soffan för att glo lite på tv.
Sådanna dagar vill man helst se något så meningslöst som möjligt alltså blev det femman som gällde. Fantastiskt vilket varierat utbud denna kanal har på söndagsmorgnarna först visade dom Sabrina-tonårshäxan sen när detta program tog slut så visade dom Sabrina-tonårshäxan och sen Sabrina-tonårshäxan tecknad version då stängde jag av och gick in och la mig i sängen igen.
Vid 11 haket vaknade min älskade sambo glad som en lärka då hon på festen dan innan lyckats värva en kille till vänsterpartiet.
Vi bestämde att vi skulle käka pizza till frukost, uthungrad, uttorkad och med 35 gruvarbetare som alla tagit sig in i mitt huvud under natten för att där hamra fram järnmalm så lyckades jag släpa mig till pizzerian som givetvis inte öppnade förrens en timme senare så det var bara att släpa sig hem igen.
Senare tog vi oss till sambons mor och far där vi äntligen fick lite mat samt hämtade våra barn som övernattat där.
Pizzan tog vi till kvällsmat istället.

Thursday 8 March 2007

Lite matte

Okej jag erkänner jag är ganska dålig i matte (gick ut gymnasiet med en 1:a i detta ämne) men pajasgänget som idag sitter i regeringställning verkar ha missat mattelektionerna helt.
Man vill nu sälja ut ett antal statliga bolag.
För försäljningen får man ca 250 miljarder, en bra affär kan tyckas men då ska man komma ihåg att sälja kan man bara göra en gång och när dom pengarna är slut så vad gör man då.
Men sen har man tänkt sig att använda dessa pengar att betala av på statsskulden denna avbetalning väntas stärka statskassan med 5,25 miljarder per år, det låter ju kanon tänker någon kanske men då har man inte tänkt på att dessa bolag bara iår har gett en intäkt till statskassan på 16,6 miljarder kronor alltså ca 11 miljarder mer än om vi hade betalt av på statskulden tidigare.
Det kan bli ganska mycket välfärd för dom pengarna men det skiter ju borgarna i, välfärd är ju enligt alliansen bara till för dom som kan köpa sig detta själva.
I dessa företagsvänliga tider kanske man skulle ta och starta ett konsultföretag och hjälpa tex herr Odell (kd) att räkna, han verkar behöva all hjälp han kan få.

Tuesday 6 March 2007

konsten att få uppmärksamhet på överfulla ställen

Om du följer dessa punkter så lovar jag att folk glor på just dig även på ställen som är överfulla med människor om du skulle vara i behov av detta.
1. Skaffa barn minst 2 stycken.
2. Befinn dig på en plats med mycket folk tex. Sälen i sportlovstider.
3. Skicka iväg sambon att åka lite skidor.
4. Ta med dig dina barn för att äta i den enormt överfulla värmestugan.
5. Är något av dina barn sovandes i vagn så plöj dig in med vagnen och strunta i att folk kastar ilskna blickar och svär bakom din rygg.
6. När den äldsta dottern har kastat alla sina ytterkläder runt om i lokalen, kom då på att du faktiskt inte kan vara snabb nog fram till ett ledigt bord så länge du har vagnen med dig.
7. Plöj dig ut igen med vagnen och parkera denna utanför.
8. Tag upp den sovande bebisen ur vagnen och plöj dig in igen, nu utan vagn men med en skrikande bebis och 32 väskor innehållande blöjor, extra kläder, mackor, varm oboy m.m
9. Gå runt i värmestugan med dina väskor och skrikande bebis på armen och leta rätt på en toa med skötbord.
10. Efter blöjbytet ta några varv till runt värmestugan med fortfarande skrikande bebis och väskor och sno åt dig ett bord helst mitt framför näsan på ett gäng ilskna 54-åriga längdåkningstanter.
11. Försök få din lite äldre dotter att komma till bordet med lite glada tillrop och andra personliga knep.
12. När dottern väl är på plats så lägg ifrån dig väskor och dyligt vid det bord som du snodde åt dig ta med dig din skrikande bebis och följ med den äldre dottern som under högljuda protester följer med på toa, plöj dig fram även denna gång.
När du nu kommer tillbaka till bordet med din skrikande bebis och den nu Trazan & Banarne sjungande 4-åringen så glor garanterat dom flesta i värmestugan på på just dig nu kan du hålla ett tal, sjunga en sång eller kanske dansa lite och alla tittar granterat.

Besökare

Totalt antal besökare:
Antal besökare den här månaden:
Antal besökare den här veckan:

Räknaren startade den 27 april 2008